Τετάρτη, 22 Μαΐ
28oC Αθήνα

Η Κάμαλα Χάρις έτοιμη να αναλάβει την προεδρία, αλλά δεν ανησυχεί για την ηλικία Μπάιντεν

Η Κάμαλα Χάρις έτοιμη να αναλάβει την προεδρία, αλλά δεν ανησυχεί για την ηλικία Μπάιντεν

Πολλοί είναι εκείνοι που ανησυχούν για ηλικία του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ. Ανάμεσα σε αυτούς δεν βρίσκεται (δημοσίως) η αντιπρόεδρός του, Κάμαλα Χάρις. Η οποία, πάντως, είναι σε σε… ετοιμότητα.

Η Κάμαλα Χάρις δεν αρνήθηκε πως είναι έτοιμη να αναλάβει τα ηνία των ΗΠΑ, αλλά ξεκαθάρισε πως παρά τα χρόνια του Τζο Μπάιντεν, αυτό δεν θα χρειαστεί.

«Ο Τζο Μπάιντεν θα είναι μια χαρά», είπε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις ανησυχίες ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είναι υπερβολικά μεγάλος για να είναι υποψήφιος ξανά.

Ο Μπάιντεν, ο οποίος θα γίνει 81 τον Νοέμβριο και θα είναι 82 στην αρχή μιας ενδεχόμενης δεύτερης προεδρικής θητείας του τον Ιανουάριο του 2025, αντιμετωπίζει τον σκεπτικισμό Αμερικανών ψηφοφόρων, οι οποίοι θα αποφασίσουν αν θα εκλέξουν τον Δημοκρατικό για άλλη μια τετραετή θητεία τον Νοέμβριο του 2024.

Ο κύριος αντίπαλός του, ο Ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τραμπ, είναι 77 ετών, και οι Αμερικανοί ψηφοφόροι δηλώνουν ότι θα ήθελαν να δουν νεότερους υποψηφίους για την προεδρία.

Ορισμένοι υποψήφιοι των Ρεπουμπλικανών, συμπεριλαμβανομένης της πρώην κυβερνήτη της Νότιας Καρολίνας Νίκι Χέιλι, έχουν δηλώσει ότι η ψήφος στον Μπάιντεν θα καταλήξει σε ψήφο στην Χάρις, η οποία συγκεντρώνει ποσοστό δημοτικότητας 40% κατά τον μέσο όρο των αποτελεσμάτων δημοσκοπήσεων που υπολόγισε το Five Thirty Eight.

Η Χάρις, η οποία βρίσκεται στην Τζακάρτα για σύνοδο κορυφής ασιατών ηγετών, απάντησε στο CBS News όταν ρωτήθηκε αν είναι προετοιμασμένη να αναλάβει την προεδρία: «Ναι, είμαι, αν χρειαστεί». Αλλά έσπευσε να προσθέσει: «Αλλά ο Τζο Μπάιντεν θα είναι μια χαρά. Θα σας πω κάτι: Εργάζομαι με τον Τζο Μπάιντεν κάθε μέρα».

Η αντιπρόεδρος του Μπάιντεν απέρριψε επίσης τις επικρίσεις Ρεπουμπλικανών, οι οποίοι δηλώνουν ότι θα ήταν ριψοκίνδυνη μια εκλογή της ίδιας. «Αισθάνονται την ανάγκη να επιτίθενται επειδή φοβούνται ότι θα κερδίσουμε χάρη στη δουλειά που ο Τζο Μπάιντεν και εγώ και η κυβέρνησή μας έχει κάνει».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις