Κόσμος

Η Κάμαλα Χάρις θα πάει τελικά στη διάσκεψη για το κλίμα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε σχετικά με την ηχηρή απουσία των ΗΠΑ από τη μεγάλη διάσκεψη για το κλίμα στο Ντουμπάι, όλα δείχνουν ότι τελικά η αμερικανίδα αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις ανακοίνωσε ότι θα παραστεί στην κρίσιμη διάσκεψη.

Το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, επικαλούμενο πηγές, δημοσίευσε πως η αμερικανίδα αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις θα πάρει μέρος στη Διάσκεψη των Μερών για το κλίμα που ξεκινά την Πέμπτη στο Ντουμπάι.

Στη διάσκεψη των μερών της σύμβασης-πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή, που ξεκινά αύριο 30ή Νοεμβρίου και θα διαρκέσει ως τη 12η Δεκεμβρίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κράτος-μείζονα παραγωγό πετρελαίου και αερίου, αναμένεται συμμετοχή-ρεκόρ. Ανάμεσα στους ηγέτες που αναμένεται να δώσουν το παρών είναι ο ομοσπονδιακός πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι.

Ως τώρα ήταν γνωστό πως τις ΗΠΑ θα εκπροσωπούσαν ο ειδικός επιτετραμμένος για το κλίμα (και πρώην ΥΠΕΞ) Τζον Κέρι και ο νυν επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν.

Ωστόσο, μεγάλος απών θα είναι ο αμερικανός πρόεδρος, ο Τζο Μπάιντεν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λέκκας για διπλό σεισμό στη Βενεζουέλα: «Η ενέργεια που απελευθερώθηκε ήταν ίση με 2 εκατομμύρια τόνους δυναμίτιδας ή 180 ατομικές βόμβες Χιροσίμα»
«Οι δύο αυτοί τεράστιοι σεισμοί συμπλήρωσαν ο ένας τον άλλον, ως προς την καταστροφή των κτιρίων» είπε ακόμη ο καθηγητής
Βενεζουέλα, καταστροφές μετά τους σεισμούς 8
Καύσωνας σοκ στην Ευρώπη: Βρετανοί για ώρες στην ουρά για ένα κλιματιστικό – Αδιανόητες θερμοκρασίες και νεκροί σε Γαλλία, Ισπανία
Στη Γαλλία, η νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη ήταν η πιο ζεστή που έχει καταγραφεί ποτέ, με 3.500 σχολεία να παραμένουν κλειστά - Η Βρετανία κατέρριψε το ρεκόρ ζέστης για τον Ιούνιο με 35,7 βαθμούς Κελσίου, ενώ η Αυστρία και η Δανία βρίσκονται σε συναγερμό για καύσωνα - Ρεκόρ ζέστης και στο Βέλγιο
Βρετανία καύσωνας