Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Η Καμίλα παρότρυνε τον βασιλιά Κάρολο να «σπάσει» το πρωτόκολλο και να ανακοινώσει ότι έχει καρκίνο

Η Καμίλα παρότρυνε τον βασιλιά Κάρολο να «σπάσει» το πρωτόκολλο και να ανακοινώσει ότι έχει καρκίνο
Reuters

Η Καμίλα έπεισε τον βασιλιά Κάρολο να «σπάσει» τη βασιλική παράδοση και να ανακοινώσει πως διαγνώστηκε με καρκίνο.

Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με έναν τύπο καρκίνου μετά τη θεραπεία του για διευρυμένο προστάτη την περασμένη εβδομάδα. Το πού έχει τον καρκίνο δεν έχει γίνει γνωστό, ωστόσο η Mirror, ισχυρίζεται ότι είναι σε θέση να γνωρίζει ότι δεν είναι καρκίνος του προστάτη.

Ο βασιλιάς Κάρολος ξεκίνησε αμέσως θεραπεία και του έχει δοθεί η συμβουλή να αποσυρθεί από όλα τα δημόσια καθήκοντα.

Ωστόσο, ο Κάρολος έκανε το ασυνήθιστο βήμα να μοιραστεί τη διάγνωσή του. Αν και δεν έχει πει τι είδους καρκίνο έχει, το να μοιραστεί το νέο σηματοδοτεί μια ρήξη με την παράδοση.

Μιλώντας στη Mirror, η βασιλική εμπειρογνώμονας Jennie Bond εικάζει ότι ήταν η Καμίλα που τον έπεισε να μιλήσει για αυτό που περνάει.

Παραδοσιακά τα μέλη της βασιλικής οικογένειας κρατούν τα ιατρικά τους προβλήματα κρυφά, στο όνομα της ιδιωτικότητας.

Ωστόσο ο Κάρολος πρωτοτύπησε και μοιράστηκε τη διάγνωσή του. Αν και δεν έχει αποκαλύψει πού έχει καρκίνο, το γεγονός ότι το μοιράστηκε είναι μια πρωτοπορία.

«Είμαι σίγουρη ότι η Καμίλα θα ενθάρρυνε τον βασιλιά να σπάσει τη βασιλική παράδοση και να μιλήσει ανοιχτά για τη διάγνωσή του. Είναι ένα πολύ ευθύ άτομο. Είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της».

«Θα τον φροντίζει σαν μία στοργική σύζυγος. Για ένα ζευγάρι της ηλικίας τους, μια είδηση όπως αυτή είναι μια έντονη και ανεπιθύμητη υπενθύμιση της ανθρώπινης θνησιμότητας. Αλλά και οι δύο έχουν να κάνουν ένα μεγάλο έργο κι έχουν περιορισμένα χρόνια μπροστά τους.

Και έτσι μπορεί κάλλιστα να το δουν αυτό ως μια ευλογία. Εντοπίστηκε ένας καρκίνος, αντιμετωπίζεται και η προσδοκία είναι ότι ο βασιλιάς θα επιστρέψει πλήρως στα καθήκοντά του το συντομότερο δυνατό», συμπλήρωσε η Τζένι Μποντ.

Η Τζένι Μποντ παράλληλα, δήλωσε πως η βασίλισσα Καμίλα αποτελεί ένα «ανεκτίμητο όπλο για τον Κάρολο, καθώς έχει να αντιμετωπίσει το σοκ της διάγνωσής του με καρκίνο. Έχει το πιο φωτεινό ταπεραμέντο και είναι αισιόδοξη και χαρούμενη από τη φύση της. Για έναν άνθρωπο που είχε πάντα μια μικρή τάση προς τη μελαγχολία, αυτή η στάση της θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά στον δρόμο της ανάρρωσής του» σημειώνει η Τζένι Μποντ και συνεχίζει:

«Η βασίλισσα φυσικά θα έχει σοκαριστεί και θα ανησυχεί αφάνταστα που ο άνδρας που λατρεύει, ταλαιπωρείται από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αλλά η θετική της στάση απέναντι στη ζωή θα βοηθήσει αναμφίβολα τον βασιλιά καθώς θα συνεχίζει τη θεραπεία του», σημείωσε επίσης.

Υπενθυμίζεται ότι η βασίλισσα Καμίλα θεωρούνταν κάποτε εντελώς ακατάλληλη για τον Κάρολο, αν και ήταν και εξακολουθεί να είναι η μεγάλη του αγάπη. Οι δύο τους είχαν παντρευτεί άλλους ανθρώπους, ο Κάρολος την πριγκίπισσα Νταϊάνα και η Καμίλα τον Πάρκερ Μπόουλς, και διατηρούσαν εξωσυζυγική σχέση.

Τώρα φαίνεται ότι η Καμίλα είναι ακριβώς η γυναίκα που χρειάζεται η βασιλική οικογένεια την δεδομένη στιγμή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις