Κόσμος

Η Κέιτι Ζακαράια παραδέχθηκε ότι δεν πέρασε ποτέ τις εξετάσεις δικηγορικού συλλόγου

Η Ζακαράια πήρε πτυχίο Νομικής από το πανεπιστήμιο Pepperdine το 2011, σύμφωνα με το ίδιο το ίδρυμα αλλά δεν κατάφερε ποτέ να εργαστεί ως νομικός
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μετά από δεκάδες δημοσιεύματα και συζητήσεις για το πτυχίο νομικής της νέας εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου, Κέιτι Ζακαράια, η ίδια παραδέχτηκε εν τέλει ότι δεν πέρασε τις εξετάσεις του δικηγορικού συλλόγου (bar exam).

Η Κέιτι Ζακαράια, η οποία εντάχθηκε στο δυναμικό του Λευκού Οίκου τη Δευτέρα ως εκπρόσωπος τύπου, είχε δηλώσει παλαιότερα ότι ασκούσε τη δικηγορία προτού εισέλθει στην πολιτική, ενώ και ο πρόεδρος Τραμπ την είχε περιγράψει ως δικηγόρο.

«Δεν περάσατε τις εξετάσεις του δικηγορικού συλλόγου, σωστά;» ρωτήθηκε σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Hannity» του Fox News το βράδυ της Πέμπτης.

«Σωστά», απάντησε στον παρουσιαστή Σον Χάνιτι.

Αρνητικά απάντησε η Κέιτι Ζακαράια όταν ο Χάνιτι τη ρώτησε εάν εξετάστηκε για δεύτερη φορά.

Η Ζακαράια πήρε πτυχίο Νομικής από το πανεπιστήμιο Pepperdine το 2011, σύμφωνα με το ίδιο το ίδρυμα. Σχεδόν όλοι οι δικηγόροι με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στις ΗΠΑ παίρνουν πρώτα πτυχίο Νομικής, ωστόσο δεν μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμά τους χωρίς προηγουμένως να έχουν γίνει μέλη δικηγορικού συλλόγου.

Την Τρίτη, κατά την πρώτη ενημέρωση του Τύπου από εκείνη, η Κέιτι Ζακαράια δέχτηκε ερωτήσεις από μόλις τρεις δημοσιογράφους προτού ολοκληρώσει τη συνέντευξη Τύπου σε μόλις 15 λεπτά. Η εμφάνισή της επικρίθηκε από ορισμένους σχολιαστές και από πολιτικούς αναλυτές παρότι ο Τραμπ είπε σε δημοσιογράφους: «Πιστεύω ότι ήταν πολύ καλή».

Όταν ο Σον Χάνιτι της ζήτησε να σχολιάσει την εμφάνισή της, η Ζακαράια απάντησε πως θεωρεί ότι ανταποκρίθηκε στα καθήκοντά της, επισημαίνοντας πως είχε ελάχιστο χρόνο για να προετοιμαστεί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σύνοδος Κορυφής: Σκληρό παζάρι για τον προϋπολογισμό της ΕΕ – Το τελεσίγραφο Μακρόν και η πρόταση Μητσοτάκη για την ενεργειακή κρίση
Διχασμένοι οι «27» για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο των 1,622 τρισ. ευρώ - Ο Μακρόν πιέζει για συμφωνία έως το τέλος του 2026, ενώ η Αθήνα ζητά δημοσιονομική ευελιξία
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Εμανουέλ Μακρόν 8