Κόσμος

Η Κίνα δημιούργησε θέσεις εργασίας… για μια πόλη με τον πληθυσμό της Αττικής μόνο το πρώτο τετράμηνο του 2016

Σχεδόν 4,5 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας, δημιούργησε η Κίνα μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2016, κάτι που σημαίνει πως θα μπορούσε να δώσει δουλειά σε ολόκληρο το... Λεκανοπέδιο Αττικής.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα μεγέθη βέβαια, είναι εντελώς διαφορετικά, καθώς ο πληθυσμός της αχανούς ασιατικής χώρας φτάνει το 1,5 δισεκατομμύριο ανθρώπους.

Σύμφωνα με Κινέζο αξιωματούχο «Σημαντικοί δείκτες για την αγορά εργασίας παρέμειναν εντός ενός εύλογου εύρους», δήλωσε ο Σιν Τσανγκσίνγκ, υφυπουργός Ανθρώπινου Δυναμικού και Κοινωνικής Ασφάλισης σε συνέντευξη Τύπου σήμερα.

Ο Σιν τόνισε ότι υπάρχει μια διαρθρωτική ανισορροπία στην αγορά εργασίας, με τη ζήτηση από βιομηχανίες να μειώνεται, ενώ αντίθετα να αυξάνονται οι θέσεις εργασίας για έμπειρους και εξειδικευμένους εργαζόμενους.

Η δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας προκειμένου να διατηρηθεί σταθερή η απασχόληση αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης, καθώς εκατομμύρια εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο απολύσεων λόγω της συγχώνευσης και της αναδιοργάνωσης των επιχειρήσεων σε τομείς με υπερβάλλουσα παραγωγή.

Στόχος της Κίνας είναι να δημιουργήσει περισσότερες από 10 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας στα αστικά κέντρα το 2016 και να διατηρήσει την καταγεγραμμένη ανεργία στις πόλεις κάτω από το 4,5%, σύμφωνα με κυβερνητική έκθεση που δημοσιοποιήθηκε τον Μάρτιο. Στα τέλη Μαρτίου, η καταγεγραμμένη ανεργία στις αστικές περιοχές της Κίνας διαμορφώθηκε στο 4,04%.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Σφάχτηκαν» ο απεσταλμένος των ΗΠΑ και ο ΥΠΕΞ της Κούβας στον ΟΗΕ: «Είσαι ψεύτης» – «Κάνε πίσω, εδώ δεν είναι Αβάνα»
Όσο ο Μάικ Γουόλτς περιέγραφε τα χρόνια φερόμενης διαφθοράς από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση, μέλη της κουβανικής αντιπροσωπείας μαζί και ο Μπρούνο Ροντρίγκες, άρχισαν να φωνάζουν ζητώντας το λόγο για θέμα τάξης
ΟΗΕ
Η Γιούλια Ναβάλναγια προειδοποιεί για συμμαχία αυταρχικών καθεστώτων με την ακροδεξιάς στην Ευρώπη
«Ξέρουν να εκμεταλλεύονται τα χρηματοπιστωτικά και νομικά συστήματα των δυτικών χωρών και να παρακάμπτουν τους περιορισμούς και τις κυρώσεις», λέει η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι
Γιούλια Ναβάλνα
Ο Τραμπ δηλώνει ότι οι ΗΠΑ θα απαγορεύσουν τον όρο «τεχνητή νοημοσύνη», προτιμάει τον όρο «υπερνοημοσύνη»
Ο Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα τον Σεπτέμβριο με το οποίο έδινε εντολή στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες και υπηρεσίες να χρησιμοποιούν τον όρο SI, «υπερνοημοσύνη»
REUTERS