Κόσμος

Η Κίνα βάζει στον “πάγο” ΗΠΑ και Ρωσία για τα πυρηνικά

Η Κίνα "δεν ενδιαφέρεται" να διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ μια συμφωνία για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων, διαμήνυσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι που επισκέπτεται το Σότσι της Ρωσίας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει υπονοήσει ότι η Ουάσινγκτον μπορεί να καταλήξει σε μια τριμερή συμφωνία με τη Ρωσία και την Κίνα μετά την αποχώρησή της από τη συνθήκη για τα πυρηνικά όπλα μέσου βεληνεκούς (INF).

“Η Κίνα δεν ενδιαφέρεται και δεν το θεωρεί απαραίτητο” να συμμετάσχει σε αυτές τις συνομιλίες μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας, είπε ο Ουάνγκ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, κάλεσε τις ΗΠΑ “να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατόν” στη διμερή συμφωνία INF με τη Ρωσία.

Στις αρχές του έτους οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από τη συνθήκη αυτή υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία την έχει ήδη παραβιάσει καθώς κατασκεύασε πυραύλους με βεληνεκές 500-5.500 χιλιόμετρα, κάτι που απαγορεύεται. Η Μόσχα, που αρνείται την κατηγορία, απάντησε αμέσως ότι θα αποσυρθεί και αυτή από τη συνθήκη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρούμπιο: «Οι ΗΠΑ περιμένουν απάντηση από το Ιράν στην πρόταση για τερματισμό του πολέμου μέσα στην μέρα»
Ο Ρούμπιο σχολίασε τα δημοσιεύματα, για το Ιράν που έχει φτιάξει ή προσπαθεί να φτιάξει νέα υπηρεσία για τον έλεγχο στην κυκλοφορία στα Στενά του Ορμούζ: «Αυτό θα ήταν πολύ προβληματικό και απαράδεκτο»
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο
Πού βρίσκεται το κρουαζιερόπλοιο με τα πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα χανταϊού - Στην Τενερίφη θα μεταφερθούν οι 144 επιβάτες
Το κρουαζιερόπλοιο αναμένεται να φτάσει στις 10 Μαΐου στην Τενερίφη - Μία Ολλανδή αεροσυνοδός βρέθηκε αρνητική, ενώ εξετάζεται και τρίτος Βρετανός
To κρουαζιερόπλοιο