Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Η κόρη της Μπριζίτ Μακρόν μιλά για την απαγορευμένη σχέση της μητέρας της με τον Εμανουέλ Μακρόν

Η κόρη της Μπριζίτ Μακρόν μιλά για την απαγορευμένη σχέση της μητέρας της με τον Εμανουέλ Μακρόν
Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ

Η κόρη της Μπριζίτ Μακρόν παραδέχτηκε ότι υπέφερε εξαιτίας του κουτσομπολιού στη μικρή πόλη όπου ζούσε όταν η μητέρα της εγκατέλειψε τον πατέρα της για τον τότε έφηβο Εμανουέλ Μακρόν.

Η 40χρονη Tiphaine Auzière, η οποία κυκλοφορεί ένα μυθιστόρημα βασισμένο στις εμπειρίες της ως δικηγόρος, δήλωσε ότι έχει βαρεθεί τα τρολ που ισχυρίζονται ότι η μητέρα της, Μπριζτ Μακρόν γεννήθηκε άνδρας. Σε συνέντευξή της στο Paris Match, η κ. Auzière, η μικρότερη από τα τρία παιδιά της πρώτης κυρίας της Γαλλίας, μίλησε με διθυραμβικά λόγια για τη “λατρεμένη μητέρα και τον πατριό της”, Εμαουέλ Μακρόν.

Ο κ. Μακρόν είναι μόλις έξι χρόνια μεγαλύτερός της και είναι μικρότερος από τα δύο αδέλφια της.

Η ίδια εξομολογήθηκε ότι δεν ήταν εύκολο να αντιμετωπίσει τις κακές γλώσσες στη γενέτειρά της, την Αμιένη, στη βόρεια Γαλλία.

Ο κ. Μακρόν ήταν 15 ετών όταν ερωτεύτηκε την παντρεμένη καθηγήτρια θεατρικής αγωγής του, Brigitte Auzière -τότε 40 ετών- στο καθολικό σχολείο Providence στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Η μεγαλύτερη αδελφή της Tiphaine, η Laurence, ήταν συμμαθήτρια του μελλοντικού Γάλλου προέδρου. Η Tiphaine ήταν μόλις εννέα ετών τότε και θα συνέχιζε να φοιτά στο σχολείο.

“Ένας χωρισμός είναι επώδυνος, αλλά όταν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο, είναι ακόμη πιο επώδυνος”, δήλωσε η κ. Auzière. “Έμαθα πολλά για την ανθρώπινη φύση. Ξέρω ότι, σε τέτοιες στιγμές, πρέπει να εστιάζεις στο ουσιώδες και να προχωράς μπροστά, ανεξάρτητα από την κριτική. Οι επιθέσεις, οι ύβρεις, οι κρίσεις. Δεν ήταν ακόμη η εποχή των social media, αλλά βρισκόμασταν σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Οι άνθρωποι γνώριζαν τα πάντα».

Ο φόβος για τα παιδιά καθυστέρησε τον γάμο

Τον Νοέμβριο, η κ. Μακρόν, 70 ετών, παραδέχθηκε ότι η ανησυχία για τα παιδιά της την ώθησε να αναβάλει τον γάμο της με τον πρώην μαθητή της για 10 χρόνια.

Είπε επίσης ότι πίστευε ότι ο κ. Μακρόν “θα ερωτευόταν κάποια στην ηλικία του”.

“Το μόνο εμπόδιο ήταν τα παιδιά μου”, δήλωσε στο Paris Match. “Πήρα χρόνο για να μην καταστρέψω τη ζωή τους. Αυτό κράτησε 10 χρόνια, ο χρόνος για να τα βάλω τη ζωή μου σε τάξη. Μπορείτε να φανταστείτε τι άκουγαν. Αλλά δεν ήθελα να χάσω τη ζωή μου”.
Η κ. Auzière δήλωσε ότι δεν κρατάει κακία στη μητέρα της ή στον πατριό της για την ηλικιακή διαφορά.

Η κ. Μακρόν χώρισε τον εν διαστάσει σύζυγό της, τον τραπεζίτη André-Louis Auzière, το 2006 και παντρεύτηκε τον κ. Μακρόν ένα χρόνο αργότερα, όταν εκείνος ήταν νεαρός δημόσιος υπάλληλος.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tiphaine Auziere (@tiphaineauziere)

 

Ο γιος της είναι τώρα 49 ετών και η μεγαλύτερη κόρη της 47 ετών. Ο κ. Auzière πέθανε το 2019 σχεδόν απομονωμένος και χωρίς να δώσει ποτέ συνέντευξη.

Θυμός για τις φήμες περί τρανσέξουαλ

Η κ. Auzière τα έβαλε επίσης με τρολ στα social media που ισχυρίστηκαν το 2022 ότι η μητέρα της, πρώην Brigitte Trogneux, είναι τρανς γυναίκα της οποίας το όνομα κατά τη γέννηση ήταν Jean-Michel.

Η κ. Μακρόν, μαζί με τα παιδιά και τον αδελφό της, μήνυσε δύο γυναίκες για την ανάρτηση των φημών, ενώ η ποινική έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

“Δεν αισθάνομαι πόνο, μόνο θυμό για την παραπληροφόρηση. Ανησυχώ για το επίπεδο της κοινωνίας όταν ακούω αυτά που κυκλοφορούν στα social media για το ότι η μητέρα μου είναι άνδρας. Η αλαζονεία αυτών που λέγονται και η αξιοπιστία που δίνεται σε αυτά που διακηρύσσονται. Οποιοσδήποτε μπορεί να πει οτιδήποτε για οποιονδήποτε και χρειάζεται χρόνος για να αποσυρθεί”.

Για τον κ. Μακρόν είπε ελάχιστα πράγματα, περιορίστηκε να πει μόνο ότι: “Ίσως αυτό να είναι όλο και λιγότερο εμφανές, αλλά βρίσκω τον πατριό μου πολύ ανθρωπιστή”.

Η κ. Auzière πρόσθεσε ότι κράτησε το συγγραφικό της έργο κρυφό από τη μητέρα της και τον Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είναι λάτρης της λογοτεχνίας, μέχρι να το ολοκληρώσει.

Ερωτηθείσα τι θα έκανε το κοινό με αυτό, είπε: “Το όνομά μου θα προκαλέσει έλξη και απώθηση … Φοβάμαι τα χειρότερα”.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις