Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Η κρυφή ζωή της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν

Η κρυφή ζωή της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν

Η νέα, αν επικυρωθεί, επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν έχει ένα πολύ ενδιαφέρον παρελθόν το οποίο αποκαλύπτει η ίδια σιγά – σιγά τώρα που έρχεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας.

Όπως αποκάλυψε η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν σήμερα μιλώντας στην Zeit, πέρασε έναν χρόνο στο Λονδίνο την δεκαετία του 1970 με άλλο όνομα κρυπτόμενη από την διαβόητη τρομοκρατική οργάνωση Μπάντερ Μάινχοφ. Όσο έμενε στην Βρετανία χρησιμοποιούσε το όνομα Ρόουζ Λάντσον το όνομα της αμερικανίδας προγιαγιάς της για να μην την ανακαλύψουν.

Όπως εξήγησε υπήρχαν μέλη και φίλα προσκείμενοι στην φράξια Κόκκινος Στρατός στο Πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν που φοιτούσε και η τοπική αστυνομία συμβούλευσε τον πατέρα της που ήταν τότε πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας να την απομακρύνει από την χώρα γιατί ίσως και να κινδύνευε η ζωή της.

Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το πως πέρασε εκείνο τον ένα χρόνο στο Λονδίνο και το μόνο που είπε ήταν ότι βρέθηκε το 1978 σε αυτή την πολύχρωμη πόλη, η οποία σε σχέση με την μονοτονία της Γερμανίας ήταν συναρπαστική.

«Το Λονδίνο για μένα ήταν η επιτομή του μοντερνισμού, της ελευθερίας, της χαράς της ζωής, του να δοκιμάζεις τα πάντα. Αυτό μου έδωσε μια εσωτερική ελευθερία την οποία έχω μέσα μου μέχρι σήμερα». Και συμπλήρωσε: «Συνειδητοποίησα ότι άνθρωποι από διαφορετικές κουλτούρες μπορούν να ζήσουν αρμονικά».

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι

Η Μπάαντερ Μάινχοφ ήταν μια από τις διαβόητες τρομοκρατικές οργανώσεις που είχε προχωρήσει σε βομβιστικές επιθέσεις, σε δολοφονίες και σε άλλες αγριότητες. Πήρε το όνομά της από τους ιδρυτές της Αντρέας Μπάαντερ και Ούρλικε Μάινχοφ. Και οι δυο αυτοκτόνησαν στην φυλακή όπου ήταν κρατούμενοι για 34 δολοφονίες και πολλούς τραυματισμούς.

Στην δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης περιλαμβάνονταν και απαγωγές, ληστείες τραπεζών στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Παρότι η οργάνωση ανακοίνωσε την διάλυσή της το 1998 η γερμανική αστυνομία πιστεύει ότι ήταν πίσω από ένοπλη ληστεία σε χρηματαποστολή το 2016.

πηγή: DailyMail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις