Κόσμος

Η κυβέρνηση Μπάιντεν πληρώνει για τις οικογένειες που χωρίστηκαν υπό την κυβέρνηση Τραμπ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι ΗΠΑ μπορεί να πληρώσουν για τη μεταφορά, την υγειονομική περίθαλψη, τις νομικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες επιλογής καριέρας και εκπαίδευσης για τους μετανάστες που χωρίστηκαν από τις οικογένειες τους στο πλαίσιο της πολιτικής «μηδενικής ανοχής» της κυβέρνησης του τέως προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας.

Η ανακοίνωση είναι μέρος μιας λίστας αρχών που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και αποτελούν κατευθυντήριες γραμμές για την ειδική ομάδα επανένωσης οικογενειών, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να επανενώσει περισσότερα από 500 παιδιά μεταναστών με τους γονείς τους, που χωρίστηκαν από την πολιτική του προκατόχου του.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα εξετάσει επίσης το ενδεχόμενο να επιστρέψει τους απελαθέντες γονείς στις ΗΠΑ, μια επιλογή που περιγράφεται στο εκτελεστικό διάταγμα του Μπάιντεν της 2ας Φεβρουαρίου για τη δημιουργία της ειδικής ομάδας οικογενειακής επανένωσης.

«Αφιερώνουμε τους πόρους μας σε ολόκληρο το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και ρίχνουμε όλο το βάρος για να επανενώσουμε τα παιδιά που χωρίστηκαν με απάνθρωπο τρόπο από τους γονείς τους», δήλωσε σε γραπτή ανακοίνωσή του ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας,Αλεχάντρο Μαγιόρκας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλβανία: Έβδομη ημέρα χάους στα Τίρανα με 295 τραυματίες, μολότοφ και φωτιές – Σκληρή απάντηση Ράμα
Ο Αλβανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε μπόνους 2.500 ευρώ για τους αστυνομικούς της πρώτης γραμμής και προειδοποίησε με οικονομικές κυρώσεις τις οικογένειες ανήλικων διαδηλωτών
Αλβανία διαδηλώσεις
Ιταλία: Η κυβέρνηση Μελόνι στέλνει 500 στρατιώτες στο Μιλάνο για να πατάξει τα επεισόδια – Αυστηροποιούνται τα μέτρα ασφαλείας
Με ανάρτησή του στα social media, ο Σαλβίνι χαιρέτισε την απόφαση, κάνοντας λόγο για «νίκη της Λέγκας» και συνοδεύοντας τη δήλωσή του με το σύνθημα «από τα λόγια, στα έργα»
Επεισόδια στο Μιλάνο 25