Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Η λίστα του… Ερντογάν! Έδωσε ονόματα, φωτογραφίες, διευθύνσεις “γκουλενιστών” στη Γερμανία

Η λίστα του… Ερντογάν! Έδωσε ονόματα, φωτογραφίες, διευθύνσεις “γκουλενιστών” στη Γερμανία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι αποφασισμένος να κυνηγήσει στα… πέρατα της οικουμένης τους οπαδούς του Φετουλάχ Γκιουλέν. Και γι’ αυτό από τον περασμένο Φεβρουάριο η τουρκική μυστική υπηρεσία ΜΙΤ έχει παραδώσει στην υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας (ΒΝD) λίστα με υποτιθέμενους υποστηρικτές του “εχθρού” του προέδρου της Τουρκίας. Και το έκανε έστω κι αν χρειάστηκε με την κίνηση αυτή να παραδεχτεί πως κατασκοπεύει Τούρκους πολίτες σε γερμανικό έδαφος!

Ο κατάλογος περιέχει, εκτός από τα ονόματα, και διευθύνσεις 300 ατόμων και 200 σχολείων και ενώσεων τα οποία η τουρκική κυβέρνηση υποπτεύεται ότι υποστηρίζουν τον Γκιουλέν στην Γερμανία, μετέδωσαν δυο ραδιοφωνικά δίκτυα (NDR, WDR) και αναφέρει δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung.

Για πολλά άτομα τα οποία κατονομάζονται υπάρχουν αριθμοί κινητών τηλεφώνων, ακόμα και φωτογραφίες οι οποίες ελήφθησαν προφανώς κρυφά.

Εκπρόσωπος της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας δήλωσε στον Τύπο ότι ειδοποίησε τα πρόσωπα τα οποία αναφέρονται στον κατάλογο και τα προειδοποίησε να μην ταξιδεύουν την Τουρκία για να μην υποστούν συνέπειες και να αποφεύγουν να πηγαίνουν στα προξενεία της Τουρκίας.

Κύκλοι των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας εκδήλωσαν εν τω μεταξύ την κατάπληξή τους που η Τουρκία παραδέχεται ανοικτά ότι κατασκοπεύει πολίτες της επί γερμανικού εδάφους.

Ήδη εδώ και καιρό η Γενική Εισαγγελία της Γερμανίας ερευνά κατά πόσον η τουρκική κοινότητα DITIB κατασκοπεύει μέσω των τζαμιών Τούρκους πολίες και στέλνει πληροφορίες στην Άγκυρα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε