Πέμπτη, 2 Μαΐ
22oC Αθήνα

Η Λιζ Τρας στους πολιτικούς της αντιπάλους – «Είμαι αγωνίστρια, δεν παραιτούμαι»

Η Λιζ Τρας στους πολιτικούς της αντιπάλους – «Είμαι αγωνίστρια, δεν παραιτούμαι»

Μολών Λαβέ από τη Λιζ Τρας! Η Βρετανίδα πρωθυπουργός υπερασπίζεται την πολιτική της στη Βουλή των Κοινοτήτων, κόντρα στο αίτημα βουλευτών του κόμματός της, των Τόρις, να παραιτηθεί. 

Μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Λιζ Τρας απάντησε αρχικά ότι «ενήργησα υπέρ του εθνικού συμφέροντος για να εξασφαλίσω ότι θα έχουμε οικονομική σταθερότητα», για να προσθέσει: «Είμαι μαχήτρια και όχι ρίψασπις»!

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός δείχνει να αψηφά το κάλεσμα πλήθους βουλευτών των Τόρις για αποχώρηση, μετά τη στροφή 180 μοιρών για την οικονομική πολιτική.

Παράλληλα, δέχτηκε τα πυρά και της Αντιπολίτευσης των Εργατικών, με τον βουλευτή του κόμματος, Τζάστιν Μάντερς να είναι ο πρώτος που ζήτησε τα… ρέστα από τη Λιζ Τρας:

«Γιατί η πρωθυπουργός δεν ήρθε στη Βουλή των Κοινοτήτων να ζητήσει συγγνώμη για την ”κατάρρευση της οικονομίας”; Μπορεί να μας πει γιατί καρατόμησε τον υπουργό Οικονομικών, ενώ εκείνη παρέμεινε στη εξουσία;».

Η Λι Τρας απάντησε ότι έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη, ότι παραδέχτηκε πως έχει κάνει λάθη κι ότι θα συνεχίσει το έργο της.

Η Λιζ Τρας δεν κάνει πίσω – «Θα αυξήσω τις συντάξεις»

Απορρίπτοντας κάθε ενδεχόμενο παραίτησης, η Λιζ Τρας μίλησε για το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πακέτο, που θα εστιάζει σε τρία σημεία και θα ανακοινωθεί πριν από τις 31 Οκτωβρίου.

H Συντηρητική πρωθυπουργός δεσμεύτηκε, επίσης, ότι θα αυξήσει τις συντάξεις με βάση τον πληθωρισμό.

«Είμαι απολύτως αφοσιωμένη στην αύξηση των συντάξεων, με βάση τον πληθωρισμό», δήλωσε η Λιζ Τρας και πρόσθεσε: «Είμαι αγωνίστρια, δεν έχω μάθει να παραιτούμαι».

Επιπλέον, διαβεβαίωσε τους Βρετανούς βουλευτές ότι η χώρα θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρών των Ουκρανών.

«Μία από τις πρώτες ενέργειες της πρωθυπουργίας μου είναι να διασφαλίσω ότι η στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία θα συνεχιστεί κανονικά. Οι Ουκρανοί μπορούν να κερδίσουν, θα κερδίσουν και πρέπει να κερδίσουν», τόνισε η πρωθυπουργός της Γηραιάς Αλβιώνας.

Η Λιζ Τρας μίλησε για πρώτη φορά ενώπιον βουλευτών μετά την απόσυρση των οικονομικών μέτρων που είχε εξαγγείλει και την αποπομπή του «αρχιτέκτονα» του μίνι προϋπολογισμού, Κουάσι Κουρτένγκ.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις