Κόσμος

Η Λιζ Τρας στους πολιτικούς της αντιπάλους – «Είμαι αγωνίστρια, δεν παραιτούμαι»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μολών Λαβέ από τη Λιζ Τρας! Η Βρετανίδα πρωθυπουργός υπερασπίζεται την πολιτική της στη Βουλή των Κοινοτήτων, κόντρα στο αίτημα βουλευτών του κόμματός της, των Τόρις, να παραιτηθεί. 

Μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Λιζ Τρας απάντησε αρχικά ότι «ενήργησα υπέρ του εθνικού συμφέροντος για να εξασφαλίσω ότι θα έχουμε οικονομική σταθερότητα», για να προσθέσει: «Είμαι μαχήτρια και όχι ρίψασπις»!

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός δείχνει να αψηφά το κάλεσμα πλήθους βουλευτών των Τόρις για αποχώρηση, μετά τη στροφή 180 μοιρών για την οικονομική πολιτική.

Παράλληλα, δέχτηκε τα πυρά και της Αντιπολίτευσης των Εργατικών, με τον βουλευτή του κόμματος, Τζάστιν Μάντερς να είναι ο πρώτος που ζήτησε τα… ρέστα από τη Λιζ Τρας:

«Γιατί η πρωθυπουργός δεν ήρθε στη Βουλή των Κοινοτήτων να ζητήσει συγγνώμη για την ”κατάρρευση της οικονομίας”; Μπορεί να μας πει γιατί καρατόμησε τον υπουργό Οικονομικών, ενώ εκείνη παρέμεινε στη εξουσία;».

Η Λι Τρας απάντησε ότι έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη, ότι παραδέχτηκε πως έχει κάνει λάθη κι ότι θα συνεχίσει το έργο της.

Liz Truss

Η Λιζ Τρας δεν κάνει πίσω – «Θα αυξήσω τις συντάξεις»

Απορρίπτοντας κάθε ενδεχόμενο παραίτησης, η Λιζ Τρας μίλησε για το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πακέτο, που θα εστιάζει σε τρία σημεία και θα ανακοινωθεί πριν από τις 31 Οκτωβρίου.

H Συντηρητική πρωθυπουργός δεσμεύτηκε, επίσης, ότι θα αυξήσει τις συντάξεις με βάση τον πληθωρισμό.

«Είμαι απολύτως αφοσιωμένη στην αύξηση των συντάξεων, με βάση τον πληθωρισμό», δήλωσε η Λιζ Τρας και πρόσθεσε: «Είμαι αγωνίστρια, δεν έχω μάθει να παραιτούμαι».

Επιπλέον, διαβεβαίωσε τους Βρετανούς βουλευτές ότι η χώρα θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρών των Ουκρανών.

«Μία από τις πρώτες ενέργειες της πρωθυπουργίας μου είναι να διασφαλίσω ότι η στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία θα συνεχιστεί κανονικά. Οι Ουκρανοί μπορούν να κερδίσουν, θα κερδίσουν και πρέπει να κερδίσουν», τόνισε η πρωθυπουργός της Γηραιάς Αλβιώνας.

Η Λιζ Τρας μίλησε για πρώτη φορά ενώπιον βουλευτών μετά την απόσυρση των οικονομικών μέτρων που είχε εξαγγείλει και την αποπομπή του «αρχιτέκτονα» του μίνι προϋπολογισμού, Κουάσι Κουρτένγκ.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Πουλήστε στην Ουκρανία το 10% των αμερικανικών Patriot και θα καταστρέψουμε όλους τους ρωσικούς βαλλιστικούς πυραύλους»
Τις τελευταίες εβδομάδες η Ρωσία πλήττει την ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο με ομοβροντίες βαλλιστικών πυραύλων τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα
Ukrainian service members walk next to a launcher of a Patriot air defence system, amid Russia's attack on Ukraine, in an undisclosed location, Ukraine August 4, 2024. REUTERS/Valentyn Ogirenko/File Photo
Κάρολαϊν Λέβιτ: Η πιο πιστή στρατιώτης του Ντόναλντ Τραμπ αποσύρεται – Οι ισχυρισμοί για αποχώρηση λόγω οικογενειακών λόγων
Ήταν η νεότερη εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου που ανέλαβε και μία από τις νεότερες υποψήφιες που έχουν διεκδικήσει έδρα στο Κογκρέσο των ΗΠΑ
Η Κάρολαϊν Λέβιτ
Οι «3 σωματοφύλακες» που πήρε ο Τραμπ κατά την φυγάδευση από την Τουρκία και οι 2 υπουργοί που άφησε στο Air Force One
Μάρκο Ρούμπιο και Σκοτ Μπέσεντ παρέμειναν στο προεδρικό αεροσκάφος ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκονταν στο φορτηγό τροφοδοσίας ψάχνοντας δρομολόγιο διαφυγής
Ντόναλντ Τραμπ