Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Η Μάξγουελ στηρίζει τον πρίγκιπα Άντριου για την «ψεύτικη» φωτογραφία με την 17χρονη

Η Μάξγουελ στηρίζει τον πρίγκιπα Άντριου για την «ψεύτικη» φωτογραφία με την 17χρονη

Σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη προχώρησε η καταδικασμένη «μαστροπός» του Τζέφρι Επστάιν, ενώ εκτίει την ποινή της στην φυλακή. Η 60χρονη Γκισλέιν Μάξγουελ μίλησε για τον «αγαπημένο της φίλο» πρίγκιπα Άντριου και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην φωτογραφία με την ανήλικη που τον έκαψε. 

Η Γκισλέιν Μάξγουελ θα περάσει τα επόμενα 20 χρόνια στην φυλακή αφού μαζί με τον Τζέφρι Επστάιν εκμεταλλευόντουσαν σεξουαλικά έφηβα κορίτσια. Το καρνέ της πρώην συντρόφου και συνεργάτιδας του καταδικασμένου παιδεραστή κάποτε ήταν γεμάτο με ονόματα προέδρων, ισχυρών, αστέρων του κινηματογράφου και προσώπων υψηλού κύρους. Ανάμεσά τους και ο πρίγκιπας Άντριου, με τον οποίο ήταν και φίλοι. 

Στο απόσπασμα της συνέντευξής της, που αναμένεται να προβληθεί στις 17 Οκτωβρίου στο ITV News, η Γκισλέιν Μάξγουελ μιλάει για πρώτη φορά για τον «αγαπημένο της φίλο» πρίγκιπα Άντριου και εκφράζει την ειλικρινή της θλίψη για καταστροφική του πορεία λόγω της σχέσης που είχε με τον Τζέφρι Επστάιν. 

«Ναι, παρακολουθώ τι του συμβαίνει», λέει χαρακτηριστικά η Γκισλέιν Μάξγουελ. «Πληρώνει τέτοιο τίμημα για τη σχέση του με τον Τζέφρι Επστάιν. Νοιάζομαι γι’ αυτόν και νιώθω τόσο άσχημα γι’ αυτόν», προσθέτει.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης, η Γκισλέιν Μάξγουελ ερωτήθηκε και για την διαβόητη φωτογραφία που «έκαψε» τον πρίγκιπα Άντριου. Πρόκειται για μια φωτογραφία που δείχνει τον δευτερότοκο γιο της βασίλισσας Ελισάβετ να με το χέρι του γύρω από τη μέση της 17χρονης τότε Βιρτζίνια Τζιούφρι με την Γκισλέιν Μάξγουελ να ποζάρει από την άλλη πλευρά. Ο άνθρωπος που τράβηξε την φωτογραφία φέρεται να ήταν ο καταδικασμένος παιδεραστής Τζέφρι Επστάιν. 

Ο πρίγκιπας Άντριου επιμένει ότι η εν λόγω φωτογραφία έχει κατά κάποιο τρόπο παραποιηθεί. Το ίδιο υποστηρίζει λοιπόν και η Γκισλέιν Μάξγουελ, πιστεύει μάλιστα ότι η φωτογραφία πρέπει να είναι ψεύτικη. Ειδικοί, σχολιαστές, αλλά και η Βιρτζίνια Τζιούφρι υποστηρίζουν ότι η φωτογραφία με τον πρίγκιπα Άντριου είναι πραγματική και ότι δεν έχει υποβληθεί σε καμία τροποποίηση. 

Ο Τζέφρι Επστάιν, ο πρίγκιπας Άντριου και η Γκισλέιν Μάξγουελ ήταν καλοί φίλοι και έκαναν συχνά παρέα, όπως λέει στην συνέντευξή της. Αντιλαμβάνεται ωστόσο ότι, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «η φιλία τους δεν θα μπορούσε να επιβιώσει μετά την καταδίκη της». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, παρά τις συνεχείς διαψεύσεις, ο πρίγκιπας Άντριου προχώρησε σε οικονομικό διακανονισμό με την Βιρτζίνια Τζιούφρι, 38 ετών σήμερα, και φέρεται να πλήρωσε περίπου 12 εκατομμύρια λίρες για να διευθετήσει εξωδικαστικά μια αστική αγωγή που είχε ασκήσει εναντίον του στις ΗΠΑ. Επίσης στην δίκη της Γκισλέιν Μάξγουελ, ο πρώην πιλότος του Τζέφρι Επστάιν κατέθεσε ότι είχε μεταφέρει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μαζί με τον πρίγκιπα Άντριου, σε VIP τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο με το ιδιωτικό τζετ του καταδικασμένου παιδόφιλου.

Η Γκισλέιν Μάξγουελ ερωτήθηκε μάλιστα για το αν πιστεύει πως υπάρχει περίπτωση ο πρίγκιπας Άντριου να προσπαθήσει να αποκαταστήσουν τις φιλικές τους σχέσεις. «Δεν έχω κάποια προσδοκία» λέει. «Οι άνθρωποι με τους οποίους έχω γίνει φίλοι – και μάλιστα πολύ στενοί φίλοι – όποιοι κι αν είναι, λοιπόν, δεν μπορώ να σκεφτώ τι θα θελήσουν να κάνουν ή να μην κάνουν. Μπορώ να ελέγξω μόνο αυτό που κάνω εγώ» πρόσθεσε. 

Σημείωσε δε ότι όπως είπε και στην κατάθεση της στο δικαστήριο, «η συνάντηση με τον Τζέφρι Επστάιν ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου». «Και προφανώς, αν μπορούσα να γυρίσω πίσω σήμερα και να αποφύγω να τον συναντήσω, θα έλεγα ότι αυτό θα ήταν το μεγαλύτερο λάθος που έκανα ποτέ και θα έκανα διαφορετικές επιλογές για το πού θα δούλευα. Προφανώς» πρόσθεσε. 

Η συνέντευξη της Δάφνης με την Ghislaine Maxwell θα προβληθεί σε ειδικό αφιέρωμα του ITV News τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, 6.30μμ και στο CBS News στις ΗΠΑ.

Η πλήρης συνέντευξη της Γκισλέιν Μάξγουελ αναμένεται να προβληθεί μέσα στη χρονιά στο CBS Paramount Plus.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις