Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών και ο Δρόμος του Σταυρού στο Κολοσσαίο

Η Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών και ο Δρόμος του Σταυρού στο Κολοσσαίο
Φωτογραφία Reuters

Το συγκεντρωμένο πλήθος στο Κολοσσαίο που παρακολούθησε την τελετή του Δρόμου του Σταυρού, την Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών, προσευχήθηκε σιωπηλά, υπέρ της ειρήνης σε όλο τον κόσμο.

Τον σταυρό, όπως είχε ανακοινωθεί, σήκωσαν κατά την 13η στάση της Via Crucis, οι Αλμπίνα και Ιρίνα, μια Ρωσίδα και μια Ουκρανή νοσοκόμα, οι οποίες εργάζονται στο νοσοκομείο Campus Biomedico της Ρώμης.

Ντυμένες με μαύρα, πένθιμα ρούχα, ήταν εμφανώς συγκινημένες, όπως και ο ίδιος ο πάπας Φραγκίσκος. Πρόκειται για την στάση της αποκαθήλωσης του Ιησού από τον σταυρό, όταν το σώμα του παραδίδεται στην Παναγία.

Όπως παρατήρησε και η τηλεόραση της Rai, o στοχασμός υπέρ της ειρήνης που είχε δημοσιοποιηθεί και διανεμηθεί από το Βατικανό, τελικώς δεν αναγνώσθηκε. Πιθανώς για να αποφευχθούν εντάσεις και με μέρος των ουκρανών διπλωματών και κληρικών, της τοπικής Καθολικής Εκκλησίας, που είχαν αμφισβητήσει την όλη πρωτοβουλία.

Ολοκληρώνοντας την τελετή, ο πάπας Φραγκίσκος ζήτησε από τον Κύριο «να ωθήσει τους αντιπάλους να δώσουν το χέρι και να αφοπλίσει το ένοπλο χέρι του αδελφού, ώστε εκεί που υπάρχει μίσος να ανθίσει η ομόνοια».

Δείτε την τελετή

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις