Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Μέι ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον Τραμπ κι οι Βρετανοί ετοιμάζονται… να την “τερματίσουν”

Η Μέι ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον Τραμπ κι οι Βρετανοί ετοιμάζονται… να την “τερματίσουν”

Δεν ακούει τις φωνές για απομάκρυνσή της η Μέι, καθώς όπως δηλώνει παραμένει προσηλωμένη στην υλοποίηση του Brexit, και μάλιστα… ετοιμάζεται κανονικά για να υποδεχτεί το Τραμπ τον επόμενο μήνα.

Ωστόσο δεν είναι βέβαιο ότι… θα προλάβει να τον υποδεχτεί, μιας και όπως όλα δείχνουν η Επιτροπή 1922 επεξεργάζεται σχέδιο αποπομπής της Μέι από τον πρωθυπουργικό θώκο,

“Η πρωθυπουργός ακούει τους συναδέλφους της σχετικά με το νομοσχέδιο και θα έχει περαιτέρω συζητήσεις. Είναι προσηλωμένη στην υλοποίηση του Brexit”, διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Μαρκ Σπένσερ.

Η Τερέζα Μέι αναγκάσθηκε να αναβάλει την ψηφοφορία στην Βουλή των Κοινοτήτων επί του νομοσχεδίου της για το Brexit, το οποίο παρουσίασε ως «τελευταία ευκαιρία» για την υλοποίηση της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Το κείμενο έχει δεχθεί καταιγιστική κριτική, τόσο από την αντιπολίτευση του Εργατικού Κόμματος, όσο και από τους ευρωσκεπτικιστές των Τόρις, προκαλώντας την παραίτηση της υπουργού αρμόδιας για τις σχέσεις με το Κοινοβούλιο Αντρεα Λίντσομ.

Στις 3 Ιουνίου η ψηφοφορία

Το κείμενο αυτό η Τερέζα Μέι υπολόγιζε να θέσει σε ψηφοφορία κατά την εβδομάδα που ξεκινά στις 3 Ιουνίου. Ομως δεν περιλαμβάνεται στην νομοθετική ατζέντα της προσεχούς εβδομάδας που ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Μαρκ Σπένσερ. «Θα ενημερώσουμε την Βουλή για την δημοσίευση του νομοσχεδίου για την Συμφωνία Αποχώρησης (Wab) και την εισαγωγή του μετά την κοινοβουλευτική διακοπή», στις 4 Ιουνίου, δήλωσε ο Μαρκ Σπένσερ στους βουλευτές.

Η αναβολή ανακοινώνεται την ημέρα της ψηφοφορίας των ευρωεκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο, που αναμένεται να φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση τους Τόρις, που εμφανίστηκαν ανίκανοι να φέρουν εις πέρας το Brexit, ενώ φέρνουν πιο κοντά την πόρτα της εξόδου για την Τερέζα Μέι.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αύξησης της υποστήριξης των βουλευτών προς το σχέδιο αποχώρησης, το νομοσχέδιο προβλέπει σειρά παραχωρήσεων όπως ενδεχόμενο δεύτερο δημοψήφισμα ή προσωρινή παραμονή στην τελωνειακή ένωση.

Ετοιμάζουν… εκπαραθύρωση

Ομως οι παραχωρήσεις αυτές ερέθισαν τους ευρωσκεπτικιστές των Τόρις. Η Επιτροπή 1922, υπεύθυνη για την οργάνωση των Τόρις, συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως για να συζητήσει ενδεχόμενη αλλαγή κανόνων ώστε να καταφέρει να εκπαραθυρώσει την Μέι, η οποία έχει λάβει από την περασμένη βδομάδα ειδοποίηση της Επιτροπής να προετοιμάσει την αποχώρησή της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις