Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Η Μέι θα συναντήσει τον Ιρλανδό πρωθυπουργό για το backstop στο Brexit

Brexit
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Με τον Λέο Βάραντκαρ, τον Ιρλανδό ομόλογό της, θα συναντηθεί το απόγευμα η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί για το Brexit, με τον οποίο θα συζητήσει το θέμα του backstop.

Στη συνάντηση με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό, θα παρευρίσκονται και υψηλόβαθμα στελέχη της βρετανικής κυβέρνησης για να συζητηθεί το Brexit.

“Τρέχουν” οι εξελίξεις με το Brexit

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ, η συνάντηση θα αποτελεί συνέχεια των συζητήσεων που είχε η Τ.Μέι τις προηγούμενες μέρες στην Β. Ιρλανδία και στις Βρυξέλλες, με στόχο να αναζητηθούν νομικά δεσμευτικές αλλαγές στη συμφωνία για την αποχώρηση, όπως έχει ζητήσει η Βουλή των Κοινοτήτων.

Πριν από τη συνάντηση με την Τ.Μέι, ο Ιρλανδός πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Μπέλφαστ, όπου θα ενημερώσει τα πέντε βασικά κόμματα της Β. Ιρλανδίας για τις συνομιλίες με τους Ευρωπαίους ηγέτες στις Βρυξέλλες, την Τετάρτη.

Στο πρόγραμμα των συναντήσεων στο Δουβλίνο, έχει προγραμματιστεί συνάντηση του γενικού εισαγγελέα, Τζέφρι Κοξ, με τον Ιρλανδό ομόλογό του, Σίμους Γουλφ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις