Κόσμος

Η Μέρκελ ομολογεί κάποια λάθη απέναντι στον Πούτιν – Δεν μετανιώνει για τον Nord Stream 2

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Άνγκελα Μέρκελ παραδέχεται αποτυχίες στην πολιτική της απέναντι στον Βλαντιμίρ Πούτιν και τη Ρωσία. Παρ’ όλα αυτά δεν αλλάζει γνώμη για την υποστήριξή της στην κατασκευή του γερμανο-ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.

Σε συνέντευξή της στην εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit, που θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη (08.12.2022), η Άνγκελα Μέρκελ αναγνωρίζει πως «έπρεπε να είχαμε αντιδράσει πιο γρήγορα απέναντι στην επιθετικότητα της Ρωσίας».

Η τέως καγκελάριος της Γερμανίας αναφέρεται στη ρωσική κατοχή και προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας το 2014, όταν τα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ είχαν συμφωνήσει να δαπανήσουν το 2% του ΑΕΠ τους για την άμυνα.

«Η Γερμανία αύξησε τις νατοϊκές αμυντικές της δαπάνες, αλλά ακόμα δεν έχει φτάσει τον στόχο του 2%,» είπε η Μέρκελ, «και ούτε εγώ δεν έκανα μια έντονη ομιλία υπέρ αυτού του στόχου κάθε μέρα».

Η τέως καγκελάριος τόνισε ωστόσο ότι δεν λυπάται για την υποστήριξή της στην κατασκευή του γερμανο-ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2. Η ακύρωση του έργου θα είχε «επικίνδυνα επιδεινώσει» τη σχέση με τη Ρωσία, δήλωσε.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η εξάρτηση της Γερμανίας από το ρωσικό αέριο δεν ήταν μόνο αποτέλεσμα αυτού του κοινού έργου κατασκευής του αγωγού.

Συμπλήρωσε ότι η υπερβολική εξάρτηση οφείλεται, κυρίως στην πολύ μικρή παροχή φυσικού αερίου από τη Νορβηγία, τη Βρετανία και την Ολλανδία.

Όταν η Μέρκελ δεχόταν ανθοδέσμη από τον Πούτιν στο Κρεμλίνο:

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκλογές στο Ισραήλ: Νετανιάχου και Άιζενκοτ παλεύουν για την πρωτιά – Τα exit polls και η μάχη για σχηματισμό κυβέρνησης
Ο Γκάντι Άιζενκοτ έχει δηλώσει ότι θα κινηθεί άμεσα για σχηματισμό νέας κυβέρνησης, ενώ ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου θα επικαλεστεί την πρωτιά του Λικούντ για να διεκδικήσει νέα εντολή
Γκάντι Άιζενκοτ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου
«Σφάχτηκαν» ο απεσταλμένος των ΗΠΑ και ο ΥΠΕΞ της Κούβας στον ΟΗΕ: «Είσαι ψεύτης» – «Κάνε πίσω, εδώ δεν είναι Αβάνα»
Όσο ο Μάικ Γουόλτς περιέγραφε τα χρόνια φερόμενης διαφθοράς από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση, μέλη της κουβανικής αντιπροσωπείας μαζί και ο Μπρούνο Ροντρίγκες, άρχισαν να φωνάζουν ζητώντας το λόγο για θέμα τάξης
ΟΗΕ
Η Γιούλια Ναβάλναγια προειδοποιεί για συμμαχία αυταρχικών καθεστώτων με την ακροδεξιάς στην Ευρώπη
«Ξέρουν να εκμεταλλεύονται τα χρηματοπιστωτικά και νομικά συστήματα των δυτικών χωρών και να παρακάμπτουν τους περιορισμούς και τις κυρώσεις», λέει η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι
Γιούλια Ναβάλνα