Κόσμος

Η Μόνα Λίζα ήταν ο εραστής του Ντα Βίντσι!

'Hταν ο Τζιάν Τζιάκομο Καπρότι, ο οποίος άρχισε να εργάζεται για τον καλλιτέχνη ως παιδί και έγινε ένας από τους πιο έμπιστους συντρόφους του. Δείτε το πορτραίτο του και κάντε την σύγκριση.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

‘Eτσι, σύμφωνα με τον ιταλό ιστορικό της Τέχνης Σιλβάνο Βιντσέτι, η Μόνα Λίζα ήταν… αγόρι. Μάλιστα ήταν ο νεαρός βοηθός και εραστής του μεγάλου ζωγράφου.

Οι περισσότεροι μελετητές θεωρούν ότι το πιο διάσημο πορτρέτο του Λεονάρντο, η Μόνα Λίζα απεικονίζει την Λίζα Γκεραρντίνι, την σύζυγο ενός πλούσιου εμπόρου μεταξιού της Φλωρεντίας.

Αλλά, ο Σιλβάνο Βιντσέτι, επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής για την Συντήρηση της Πολιτισμικής Κληρονομιάς, πιστεύει, άλλα.

Ο Βιντσέτι λέει ότι αρκετά από τα έργα του ντα Βίντσι, συμπεριλαμβανομένων δύο που εικονίζουν τον Ιωάννη τον Βαπτιστή, βασίστηκαν στον Καπρότι.

Ολοι οι πίνακες απεικονίζουν μια λεπτή, μάλλον θηλυπρεπή φιγούρα με σγουρά μαλλιά.

Υπάρχουν σημαντικές ομοιότητες μεταξύ αυτών των έργων και της Μόνα Λίζα, ιδίως στην απεικόνιση της μύτης, γεγονός που κάνει τον Βιντσέτι να πιστεύει ότι η Μόνα Λίζα ήταν αγόρι!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καύσωνας – φονιάς στην Ευρώπη: Πάνω από 10.000 επιπλέον θάνατοι μέσα σε μία εβδομάδα τον Ιούνιο
Το ακραίο κύμα καύσωνα στο τέλος Ιουνίου προκάλεσε προβλήματα στις ενεργειακές προμήθειες, οδήγησε στο κλείσιμο σχολείων και κατέρριψε ρεκόρ θερμοκρασιών σε Γαλλία, Ισπανία και Αγγλία
Καύσωνας Μαδρίτη