Κόσμος

“Η μόνη ευκαιρία της Ελλάδας να σταθεί στα πόδια της είναι να επιστρέψει στη δραχμή”

Πρόκειται για τη δήλωση του διευθυντή του Χρηματιστηρίου Βιέννης, Μίχαελ Μπουλ στη μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα “Έστεράϊχ”, η οποία έχει για τίτλο “Η χρεοκοπία είναι η μόνη λύση για την Ελλάδα”.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Μπουλ θεωρεί πως όταν μια επιχείρηση δεν είναι βιώσιμη, η μοναδική δυνατότητα που υπάρχει είναι η πτώχευσή της και το ίδιο πρέπει να ισχύσει και για την Ελλάδα. Ο ίδιος σημειώνει πως υπάρχουν πολλά παραδείγματα χωρών που χρεοκόπησαν και μετά κατάφεραν να ανακάμψουν, όμως, όπως λέει, κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό μέσα στην ευρωζώνη. Γι’ αυτό το λόγο, το μόνο που μπορεί να κάνει η Ελλάδα έιναι να βγει από το ευρώ και να επιστρέψει στη δραχμή. Κατά την άποψη του κ. Μπουλ, μετά θα είναι δυνατή μια υποτίμηση του νομίσματος και η χώρα θα έχει μια πραγματική ευκαιρία «να σταθεί και πάλι στα πόδια της».

Ο διευθυντής του Χρηματιστηρίου Βιέννης θεωρεί πως όλα τα χρήματα που δίνονται θα χαθούν χωρίς η ίδια η Ελλάδα να μπορέσει να ανακάμψει.

Σε δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας, με τίτλο «Οι Έλληνες επιστρέφουν στη δραχμή» και με υπότιτλους «Σενάριο για έξοδο των Ελλήνων» και «Μετά τις εκλογές η Αθήνα εγκαταλείπει το ευρώ», επισημαίνεται πως παρασκηνιακά η Ευρωπαϊκή Ένωση επεξεργάζεται ένα «σχέδιο Β», στη βάση του οποίου η Ελλάδα θα μπορούσε ήδη μέσα στους επόμενους μήνες να επιστρέψει στο παλιό εθνικό της νόμισμα, τη δραχμή.

Όπως όλα δείχνουν η ΕΕ προετοιμάζεται για την «ημέρα Χ» κάτι που φέρεται να συζητείται σε αυστριακούς κυβερνητικούς κύκλους, με πιθανή έξοδο της Ελλάδας μετά τις ελληνικές εκλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Οι δανειακές συμβάσεις με την τρόικα βοήθησαν τις τράπεζες και όχι την Ελλάδα”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ τελείωσε, ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή ξανάρχισε: Γιατί ΗΠΑ και Ιράν επέστρεψαν στα όπλα – Τι φέρνει η επόμενη μέρα
Η Τεχεράνη απαντά με πλήγματα σε αμερικανικές βάσεις σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν, ο Γκαλιμπάφ προειδοποιεί για τo Ορμούζ και ο Τραμπ χάνει την υπομονή του και απειλεί με χειρότερα πλήγματα
Ιράν
ΝΑΤΟ: Βοήθεια 140 δισ. ευρώ στην Ουκρανία με Patriot – Ποιες χώρες σηκώνουν το οικονομικό βάρος
Οι σύμμαχοι δεσμεύτηκαν στο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να διαθέσουν 70 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα στο 2026 για την παροχή στρατιωτικού εξοπλισμού, εκπαίδευσης και άλλων μορφών υποστήριξης προς το Κίεβο
Τραμπ και Ζελένσκι στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ
Τραμπ: «Το Ιράν ζήτησε συμφωνία μετά τις αμερικανικές επιθέσεις» – Ανταλλαγή επιθέσεων για άλλη μια νύχτα
Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι έπληξαν αμερικανικές βάσεις στο Κουβέιτ και στο Μπαχρέιν, σε αντίποινα για τα πλήγματα των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στο Ιράν
Καπνοί από ένα λιμάνι κοντά σε Στενά του Ορμούζ
Ανανεώθηκε πριν 5 ώρες