Κόσμος

Η Moody’s εξετάζει το ενδεχόμενο υποβάθμισης της Ισπανίας

Μετά την Ελλάδα και την Κύπρο μάλλον ήρθε η σειρά της Ισπανίας να πάρει μια γεύση...υποβάθμισης!
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Το ενδεχόμενο υποβάθμισης του ισπανικού αξιόχρεου,κατά μια βαθμίδα, από το επίπεδο Αa2 όπου βρίσκεται σήμερα, ανακοίνωσε ότι εξετάζει ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s.
 
Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του οίκου, η επανεξέταση της αξιολόγησης θα πραγματοποιηθεί υπο το φως της δημοσιονομικής κατάστασης της Ισπανίας αλλά και εξαιτίας του “προηγούμενου” που δημιούργησε η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη νέα διάσωση της Ελλάδας, εντείνοντας έτσι τους κινδύνους για τους επενδυτές, κατόχους ομολόγων χωρών στην περιφέρεια της ευρωζώνης.
 
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα