Κόσμος

Η Ναόμι στη Χάγη για το “ματωμένο” διαμάντι

Στις 29 Ιουλίου θα κλητευθεί το διάσημο μοντέλο Ναόμι Κάμπελ για να καταθέσει στη δίκη του πρώην προέδρου της Λιβερίας Τσαρλς Τέιλορ, ο οποίος δικάζεται στη Χάγη για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η κατάθεση της Ναόμι Κάμπελ θα σχετίζεται με ένα διαμάντι που της είχε προσφέρει ο Τέιλορ το 1997 έπειτα από δείπνο που είχε διοργανωθεί από τον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα.Σύμφωνα με την κλήτευση του TSSL, που δημοσιεύθηκε σήμερα, σε περίπτωση που το διεθνούς φήμης μοντέλο δεν παρουσιαστεί στο δικαστήριο θα αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης μέχρι και επτά ετών.

Η εισαγγελία είχε επίσης ζητήσει από το δικαστήριο να δεχθεί να καταθέσει η ηθοποιός Μία Φάροου και η καλλιτεχνική πράκτορας του μοντέλου Κάρολ Ουάιτ, οι οποίες ήταν επίσης παρούσες στο δείπνο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Τέιλορ, ο οποίος δικάζεται στη Χάγη από τον Ιανουάριο του 2008, είχε μεταβεί το Σεπτέμβριο του 1997 στη Νότια Αφρική με σκοπό να πουλήσει ή να ανταλλάξει διαμάντια που είχε πάρει από τους αντάρτες της Σιέρα Λεόνε με όπλα.

Ο Τέιλορ, στον οποίο προσάπτεται ότι διηύθυνε κρυφά τους αντάρτες του Ενωμένου Επαναστατικού Μετώπου (RUF) της Σιέρα Λεόνε, προμηθεύοντάς τους με όπλα και πυρομαχικά και παίρνοντας ως αντάλλαγμα διαμάντια, κατηγορείται κυρίως για φόνους, βιασμούς και τη στρατολόγηση παιδιών κατά τη διάρκεια του εμφυλίου στη Σιέρα Λεόνε μεταξύ του 1991 και του 2001.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραγωδία στη Βραζιλία: Ο τραγουδιστής Oliver Tree, ανάμεσα στους νεκρούς της σύγκρουσης ελικοπτέρων στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Ο 32χρονος μουσικός, γνωστός για τα viral βίντεό του, ανάμεσα στους έξι ανθρώπους που σκοτώθηκαν όταν δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Oliver Tree
Η Γενεύη «φλέγεται»: Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία ενόψει της Συνόδου Κορυφής της G7 στη Γαλλία
Διαδηλωτές στη Γενεύη συγκρούστηκαν με την αστυνομία, έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητο και έσπασαν τα παράθυρα μιας τράπεζας, λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής της G7 στη γειτονική Γαλλία
Γενεύη
Οι ισραηλινές επιθέσεις στη Βηρυτό απειλούν να τορπιλίσουν μια συμφωνία ΗΠΑ και Ιράν - Τραμπ: «Είπα στον Νετανιάχου τι στο διάολο κάνεις;»
Μετά τα πλήγματα στη Βηρυτό, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται για μια «πιθανή» επίθεση στην ισραηλινή επικράτεια
REUTERS