Κόσμος

Η νίκη Ουμάλα εκτόξευσε το χρηματιστήριο – Διεκόπη η χρηματιστηριακή συνεδρίαση

Ο βασικός δείκτης του Περού κινήθηκε ανοδικά σε ποσοστό 12,51% μετά την εκλογική επικράτηση του Ογιάντα Ουμάλα. Διεκόπη η συνεδρίαση πριν την κανονική της λήξη.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Ύστερα απ την πρακτικά βεβαία νίκη του Ογιάντα Ουμάλα στο Περού στις προεδρικές εκλογές, ο βασικός δείκτης του χρηματιστηρίου στη Λίμα βαραθρώθηκε, σήμερα, σε ποσοστό 12,51% κι αποφασίστηκε η χρηματιστηριακή συνεδρίαση να διακοπεί, πριν απ την κανονική λήξη της.
 
Αρκετές θέσεις στο προεκλογικό πρόγραμμα του 48χρονου Ουμάλα, ο οποίος αναμένεται πλέον να γίνει προσεχώς ο περουβιανός πρόεδρος, ενοχλούν πολύ μία σημαντική μερίδα επιχειρηματιών στη λατινοαμερικανική χώρα.
 
Παραδείγματος χάρη η πρόταση του Ουμάλα γιά θέσπιση φορολόγησης των κερδών στην αγορά των μετάλλων, την ώρα που ο κλάδος ανθεί και τονώνει την περουβιανή οικονομία τα τελευταία έτη.
 
– Πολύ μεγάλη ημερήσια πτώση κατέγραψαν οι μετοχές των μεγάλων εταιρειών στον τομέα των ορυχείων(Volcan, Buenaventura) .
 
–Το Περού παράγει το περισσότερο ασήμι παγκοσμίως, είναι δεύτερη χώρα παγκοσμίως στην παραγωγή χαλκού, αλλά και κύριος παραγωγός χρυσού, ψευδάργυρου, μόλυβδου, κασσίτερου.
 
Το 50% των εξαγωγών του Περού γίνεται απ αυτούς τους τομείς οικονομικής δράσης.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Το βίντεο που θεραπεύει τους ΑΙ Γκόλντμπεργκ, Ντε Νίρο και Ρόμπερτς και η συνομιλία με τον Ρούζβελτ
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιστράτευσε ξανά την τεχνητή νοημοσύνη, αυτή τη φορά για να σατιρίσει τους επικριτές του, ενώ λίγες ώρες αργότερα συνομίλησε με το ψηφιακό ολόγραμμα του Θεόδωρου Ρούζβελτ
Ο Ντόναλντ Τραμπ γιατρός με τη χρήση ΑΙ
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ δεν θα δώσει το παρών στις τελετές κηδείας του πατέρα του, Αλί Χαμενεΐ, για λόγους ασφαλείας
«Μου είπαν ότι θέλει να βγει έξω - Θέλει να συναντήσει κόσμο - Όμως, οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν του επιτρέπουν να έρθει», ανέφερε ο Ελάχι, εκπρόσωπος του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Μοτζτάμπα Χαμενεΐ και Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
Δίκη για τη δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου Ντάφνε Καρουάνα Γκαλιζία: Επιχειρηματίας έδωσε 150.000 ευρώ για «συμβόλαιο θανάτου»
Η δημοσιογράφος έφερε στο φως υποθέσεις διαφθοράς με την εμπλοκή υψηλόβαθμων αξιωματούχων και συμμετείχε στην τεράστια έρευνα για τα «Panama Papers» - Σε κουτί παπουτσιών κάτω από το κάθισμα του αυτοκινήτου της η βόμβα
Γιόργκεν Φένεκ