Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Η Nissan ετοιμάζει 10.000 απολύσεις παγκοσμίως!

Η Nissan ετοιμάζει 10.000 απολύσεις παγκοσμίως!

Να καταργήσει πάνω από 10.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως για να ανακάμψει σχεδιάζει η Nissan Motor Co Ltd!

Η πληροφορία για τις 10.000 απολύσεις παγκοσμίως από τη Nissan έρχεται από “ενημερωμένη πηγή” και μεταδόθηκε αρχικά από το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo. Ωστόσο, εκπρόσωπος της Nissan δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο όταν ρωτήθηκε από το πρακτορείο Reuters.

Στις καταργήσεις περιλαμβάνονται οι 4.800 απολύσεις που ανακοινώθηκαν τον Μάιο. Θα γίνουν κυρίως σε εργοστάσιο στο εξωτερικό με χαμηλό βαθμό αξιοποίησης, δήλωσε η πηγή, διευκρινίζοντας ότι η απόφαση θα δημοσιοποιηθεί μαζί με τα αποτελέσματα χρήσης του τριμήνου αύριο Πέμπτη.

Η Nissan φαίνεται πω δεν έχει καταφέρει να ανακάμψει μετά το σκάνδαλο και την αποπομπή του πρώην προέδρου του διοικητικού της συμβουλίου Κάρλος Γκοσν.

Τον Μάιο η διοίκηση της Nissan προέβλεψε μείωση κατά 28% των ετήσιων λειτουργικών κερδών της μετά την πτώση 45% που είχε καταγράψει την περασμένη χρονιά, γεγονός που σημαίνει πως οδεύει να καταγράψει τις χειρότερες επιδόσεις της τελευταίας 11ετίας.

Η συμμαχία της με τη γαλλική Renault έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση μετά τη σύλληψη του Γκοσν στα τέλη της περασμένης χρονιάς, την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του για οικονομικά αδικήματα και την αποπομπή του από τη διοίκηση της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις