Κυριακή, 25 Φεβ.
16oC Αθήνα

Η Νότια Κορέα απαγόρευσε την εμπορία κρέατος σκύλου

Η Νότια Κορέα απαγόρευσε την εμπορία κρέατος σκύλου

Το κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας ψήφισε νομοσχέδιο το οποίο απαγορεύει την εμπορία κρέατος σκύλου.  

Το φάγωμα κρέατος σκύλου θεωρούνταν κάποτε τρόπος στην Νότια Κορέα για να βελτιώσει κάποιος την αντοχή του τα υγρά καλοκαίρια. Όμως είναι σήμερα κάτι σπάνιο, καθώς οι περισσότεροι Κορεάτες θεωρούν τους σκύλους ζώα συντροφιάς της οικογένειας και αυξάνονται οι επικρίσεις για τον τρόπο που θανατώνονται. Κρέας σκύλου εξακολουθούν να τρώνε κάποιοι ηλικιωμένοι

Ακτιβιστές λένε πως οι περισσότεροι σκύλοι θανατώνονται με ηλεκτροσόκ ή απαγχονίζονται για το κρέας τους, αν και εκτροφείς και έμποροι ισχυρίζονται πως έχει γίνει πρόοδος και η θανάτωσή τους είναι πλέον πιο ανθρώπινη.

Η υποστήριξη για την απαγόρευση αυξήθηκε υπό τον πρόεδρο Γιουν Σουκ Γέολ, έναν φιλόζωο που έχει υιοθετήσει έξι σκύλους και οκτώ γάτες με την πρώτη κυρία Κιμ Κέον Χι, η οποία επίσης επικρίνει κατηγορηματικά την κατανάλωση κρέατος σκύλου.

Το νομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε από το κυβερνών κόμμα, υιοθετήθηκε από τη βουλή με τη σαρωτική πλειοψηφία των 208 ψήφων με δύο αποχές, αφού η διακομματική επιτροπή γεωργίας το είχε εγκρίνει χθες, Δευτέρα.

Η νομοθεσία θα τεθεί σε ισχύ έπειτα από τριετή περίοδο χάριτος. Η παραβίαση του νόμου θα τιμωρείται με φυλάκιση έως τριών ετών ή πρόστιμα ύψους 30 εκατομμυρίων γουόν (22.800 δολάρια).

«Το νομοσχέδιο θα σημάνει το τέλος της εκτροφής και της θανάτωσης σκύλων για ανθρώπινη κατανάλωση», δήλωσε ο Μποράμι Σέο της οργάνωσης για την προστασία των ζώων Humane Society International Korea. «Φθάσαμε σε ένα σημείο καμπής για να σώσουμε εκατομμύρια σκύλους απ’ αυτή την απάνθρωπη βιομηχανία».

Σε μελέτη που δόθηκε χθες, Δευτέρα, στη δημοσιότητα από τη δεξαμενή σκέψης με έδρα τη Σεούλ Animal Welfare Awareness, Research and Education, περισσότεροι από το 94% αυτών που απάντησαν είπαν πως δεν είχαν φάει κρέας σκύλου επί ένα έτος και περίπου 93% είπαν πως δεν θα το κάνουν στο μέλλον.

Προηγούμενες προσπάθειες να απαγορευθεί το κρέας σκύλου είχαν αποτύχει λόγω των διαμαρτυριών της σχετικής βιομηχανίας και το νομοσχέδιο προβλέπει την παροχή αποζημιώσεων ώστε οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να αποχωρήσουν απ’ αυτό το εμπόριο.

Το υπουργείο Γεωργίας έχει υπολογίσει πως τον Απρίλιο 2022 περίπου 1.100 αγροκτήματα εξέτρεφαν 570.000 σκύλους για να καταναλωθούν σε περίπου 1.600 εστιατόρια.

Η Κορεατική Ένωση Βρώσιμων Σκύλων, ένας συνασπισμός εκτροφέων και εμπόρων, ανακοίνωσε πως η απαγόρευση θα πλήξει 3.500 αγροκτήματα που εκτρέφουν 1,5 εκατομμύριο σκύλους, καθώς και 3.000 εστιατόρια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις