Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Η Όπρα μου το κράτησε μανιάτικο που την κέρδισα στα Όσκαρ

Η Όπρα μου το κράτησε μανιάτικο που την κέρδισα στα Όσκαρ

Η ηθοποιός Αντζέλικα Χιούστον μίλησε για τη ζωή και την καριέρα της και για την επικράτησή της έναντι της Όπρα Γουίνφρεϊ για το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου το 1986.

“Ποτέ δεν με είχε καλέσει στην εκπομπή της. Δεν μου έχει μιλήσει ποτέ. Η μόνη συνάντηση που είχα με την Όπρα ήταν σε ένα πάρτι για τα Όσκαρ. Μιλούσα με τον Κλιντ Ίστγουντ και ήρθε πραγματικά ανάμεσά μας με την πλάτη γυρισμένη σε μένα. Έτσι ξαφνικά βρέθηκα κατά «μέτωπο» με το πίσω μέρος του κεφαλιού της Όπρα” τόνισε σε συνέντευξη στο Vulture.

H Αντζέλικα Χιούστον, η οποία κέρδισε το Όσκαρ για τον ρόλο της στην ταινία “Η Τιμή των Πρίτζι” είπε ωστόσο ότι δεν κρατάει κακία που η μεγιστάνας των ΜΜΕ την αποφεύγει. “Θαυμάζω την Όπρα” ανέφερε. “Ο Θεός ξέρει, πόσο μεγάλα βήματα έχει κάνει”.

Η Αντζέλικα Χιούστον είχε επίσης προβλήματα και με άλλους κινηματογραφικούς αστέρες, συμπεριλαμβανομένου του Μπιλ Μάρεϊ, ο οποίος δεν της φέρθηκε, όπως τόνισε, καθόλου καλά στα γυρίσματα της ταινίας “Life Aquatic”.

“Την πρώτη εβδομάδα που βρισκόμουν εκεί, ήμασταν όλοι σε ένα μικρό ξενοδοχείο και κάλεσε όλους τους συντελεστές σε δείπνο, εκτός από εμένα. Και όλοι κατέβηκαν για δείπνο και όσοι είχαν προσκληθεί έλεγαν: «Ω, ξέρετε, δεν θέλουμε πραγματικά να πάμε»”. “Αυτό ήταν χειρότερο από ο,τιδήποτε” σημείωσε.

Όμως η θρυλική ηθοποιός δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ο Μπιλ Μάρεϊ ήταν ένας από τους λίγους ηθοποιούς που εμφανίστηκαν στην κηδεία του συζύγου της Ρόμπερτ Γκράχαμ.

Πίκρα για τον πατέρα της

Αναφερόμενη στον πατέρα της, σκηνοθέτη Τζον Χιούστον, παραδέχθηκε ότι υπήρξαν μεγάλα χρονικά διαστήματα που ήταν απών για να εξασφαλίσει στην οικογένεια τα απαραίτητα.

“Θυμάμαι να είμαι στα παρασκήνια σε μια συνέντευξη που έδινε στο Λονδίνο -δεν είχα βρεθεί ποτέ σε σκηνή πρέπει να ήμουν 5 ή 6- και τον ρώτησαν: «Ποιο είναι το πιο πολύτιμο πράγμα για εσένα στη Γη;». Και απάντησε: «Τα παιδιά μου». Και σκέφτηκα: “Πραγματικά;”».

Η ηθοποιός ήταν 18 ετών και ο αδερφός της Τόνι 17, όταν η μητέρα τους σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη Γαλλία. Ποτέ δεν μίλησαν για τον θάνατο της μητέρας τους και ακόμη δεν έχουν συζητήσει γι’ αυτό, αποκάλυψε η Αντζέλικα Χιούστον.

Η 67χρονη ηθοποιός διατύπωσε επίσης τη θέση της για το κίνημα #MeToo, λέγοντας: “Νομίζω ότι υπάρχει μία ομάδα ανδρών που θα πάρουν αυτό που θέλουν να πάρουν. Δεν θεώρησα ότι ο Μπρετ Κάβανο ήταν απόλυτα πιστευτός. Και όμως, όλο αυτό το πράγμα εξακολουθεί να κουκουλώνεται και να κουκουλώνεται”.

“Από την άλλη πλευρά”, πρόσθεσε, “υπάρχει κάτι που ονομάζεται αρσενική επιβολή και είναι ίσως ισχυρότερο από οποιοδήποτε κίνημα #MeToo, επειδή συμβαίνει κατά τη γέννηση. Έχω έναν υπέροχο 3χρονο ανιψιό που έφθασε την ομπρέλα μου στο ράφι μία μέρα, την έκανε μπαστούνι και είπε: «Εγώ είμαι ο ηγέτης του σύμπαντος». Τα κορίτσια δεν το κάνουν” είπε η Αντζέλικα Χιούστον.

Απαντώντας στην ερώτηση αν είχε η ίδια εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης, τόνισε ότι η ερώτηση θα έπρεπε να γίνεται σε καθημερινή βάση. “Τόσο συχνά συμβαίνει να αντικειμενοποιείσαι, να παρερμηνεύεσαι. Νομίζω ότι οι άνθρωποι το κάνουν πολύ, και σκέφτομαι πραγματικά ότι δεν ξέρουν τι κάνουν. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο επιβεβαιώνονται” υπογράμμισε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις