Πέμπτη, 2 Μαΐ
16oC Αθήνα

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 8 πυραύλους και 18 drone που εκτόξευσε η Ρωσία

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 8 πυραύλους και 18 drone που εκτόξευσε η Ρωσία
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα (11.12.2023) πως κατέρριψε 8 βαλλιστικούς πυραύλους και 18 drones τύπου Shahed που εκτόξευσε η Ρωσία κατά του Κιέβου και άλλων νότιων περιοχών της χώρας, τις πρώτες πρωινές ώρες, διευκρινίζοντας πως 4 πολίτες χρειάστηκαν ιατρικές φροντίδες στην πρωτεύουσα.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περί τις 04:00» (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), η Ρωσία «άρχισε πυραυλική επίθεση εναντίον της περιφέρειας του Κιέβου. Συνολικά, η αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε οκτώ εναέριους στόχους που πέταγαν προς την κατεύθυνση της πρωτεύουσας με βάση την βαλλιστική τροχιά (τους)», ανέφερε η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας στο Telegram.

Θραύσματα πυραύλου κατέπεσαν στη συνοικία Νταρνίτσκι, στο νοτιοανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας, ανέφερε από τη δική της πλευρά η στρατιωτική διοίκηση Κιέβου. Παράλληλα, 4 κάτοικοι χρειάστηκαν ιατρικές φροντίδες, ένας άνδρας 21 ετών που υπέστη τραύματα από θραύσματα πυραύλου στα κάτω άκρα και τρεις γυναίκες που υπέστησαν σοκ.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Κιέβου, τον Βιτάλι Κλίτσκο, «τμήμα πυραύλου προκάλεσε ζημιά σε κτίριο υπό κατασκευή στη συνοικία Νταρνίτσκι», προκαλώντας πυρκαγιά που κατασβέστηκε γρήγορα, ενώ άλλο θραύσμα κατέπεσε σε χώρο πρασίνου.

Νωρίτερα, ο ίδιος ανέφερε πως στη συνοικία Χολοσίβσκι, στο νοτιοδυτικό τμήμα του Κιέβου, τμήμα πυραύλου κατέπεσε στην οροφή πολυκατοικίας.

Εξάλλου, η ουκρανική αεροπορία ανέφερε πως καταστράφηκαν 18 UAVs, ουκρανικής κατασκευής κατ’ αυτή, που κατευθύνονταν προς τον νότο.

Οι ουκρανικές αρχές θεωρούν πως η Ρωσία ετοιμάζεται να εξαπολύσει νέα εκστρατεία πληγμάτων εναντίον ενεργειακών υποδομών της χώρας εν μέσω χειμώνα, όπως και το 2022. Τον περασμένο χειμώνα, εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα ενώ έκανε την επέλασή του ένα κύμα κακοκαιρίας.

Έκτοτε, το Κίεβο λέει πως ενίσχυσε την αντιαεροπορική άμυνά του χάρη σε δωρεές όπλων της Δύσης, αλλά τονίζει πως θα χρειαστεί περισσότερα συστήματα για την προστασία ευάλωτων περιοχών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters και AFP

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις