Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Η Ουκρανία κατέστρεψε 21 drones και 2 πυραύλους Κρουζ της Ρωσίας

Η Ουκρανία κατέστρεψε 21 drones και 2 πυραύλους Κρουζ της Ρωσίας

Μια μαζική επίθεση με 21 drones και τρεις πυραύλους κρουζ εξαπέλυσε τα ξημερώματα της Τετάρτης (29.11.2023) η Ρωσία στην Ουκρανία, με την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία να ανακοινώνει ότι όλα τα τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και οι δύο από τους τρεις πυραύλους καταστράφηκαν προτού φθάσουν στους στόχους τους.

Τα drones της Ρωσίας, που ήταν Shahed ιρανικής κατασκευής κατά την ουκρανική ΠΑ, κατευθύνονταν στην περιφέρεια Χμελνίτσκι, ενώ οι πύραυλοι προς νότιους τομείς της Ουκρανίας.

Στη δυτική περιφέρεια Χμελνίτσκι βρίσκεται ιδίως αεροπορική βάση.

Αν και δεν καταρρίφθηκε από την αντιαεροπορική άμυνα, ούτε ο τρίτος ρωσικός πύραυλος έφθασε στον στόχο, διαβεβαίωσε η πολεμική αεροπορία μέσω Telegram, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή θύματα από τα συντρίμμια, πάντα κατά την ουκρανική αεροπορία.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως φρεγάτα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας εκτόξευσε τέσσερις πυραύλους κρουζ τύπου Καλίμπρ εναντίον ουκρανικών στρατιωτικών υποδομών. Δεν έκανε σαφές ωστόσο πότε.

Κατά το ουκρανικό ΠΝ, οι τρεις πύραυλοι κρουζ εκτοξεύθηκαν από την περιφέρεια της Χερσώνας, που βρέχεται από τη Μαύρη Θάλασσα και βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο από τα πρώτα στάδια του πολέμου, που ξέσπασε πριν από 21 και πλέον μήνες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις