Κόσμος

Η Ουκρανία κατηγορεί την Ρωσία για 2 εκτελέσεις αιμαλώτων πολέμου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο στρατός της Ουκρανίας κατηγόρησε τη Ρωσία ότι εκτέλεσε πυροβολώντας δύο Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Σήμερα το πρωί, «οι Ρώσοι για μία ακόμη φορά έδειξαν τη συμπεριφορά τους προς το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο εκτελώντας με σφαίρες δύο Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου», ανέφεραν στο Telegram οι χερσαίες δυνάμεις της Ουκρανίας.

Επιπλέον, δημοσίευσαν ένα σύντομο ασπρόμαυρο βίντεο που τράβηξε ένα drone, στο οποίο διακρίνεται ένας στρατιωτικός να πυροβολεί εναντίον δύο στρατιωτών, οι οποίοι βρίσκονται πολύ κοντά του και δεν προβάλλουν καμία αντίσταση.

Το Γαλλικό Πρακτορείο δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει την αυθεντικότητα ή την τοποθεσία αυτού του βίντεο.

Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν διευκρίνισαν πού ακριβώς σημειώθηκε το περιστατικό, αναφέροντας απλά πως πρόκειται για τον τομέα «Χορτίτσια». Ο τομέας αυτός καλύπτει τις επαρχίες του Χαρκόβου, του Λουγκάνσκ και ένα μέρος του Ντόνετσκ, όχι όμως την πόλη Αβντιίβκα, τον έλεγχο της οποίας πήρε ο ρωσικός στρατός χθες έπειτα από μήνες σφοδρών μαχών.

Το δίκτυο DeepState στο Telegram DeepState, προσκείμενο στον ουκρανικό στρατό, επιβεβαίωσε νωρίτερα σήμερα ότι ο ρωσικός στρατός εκτέλεσε πυροβολώντας έξι Ουκρανούς στρατιωτικούς, εκ των οποίων δύο τραυματισμένους, σε μια θέση στο νότιο τμήμα της Αβντιίβκα, την Πέμπτη. Οι ουκρανικές αρχές δεν έχουν προς το παρόν σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Γαλλία σε αναβρασμό: Τα Κίτρινα Γιλέκα βγαίνουν ξανά στους δρόμους – Διαδηλώσεις από σήμερα παρουσία 70.000 αστυνομικών
Πορεία σήμερα στην πόλη Τραπ όπου έγινε την περασμένη εβδομάδα τρομοκρατική επίθεση - Καθιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας με κατσαρόλες των «κίτρινων γιλέκων» έξω από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση και πάλι σήμερα
REUTERS
Σύγκρουση τρένων στην Ισπανία: Συναγερμός για απάτη με ψεύτικα SMS σε συγγενείς θυμάτων – Αδίστακτοι παίζουν με τον πόνο τους
Με βίντεο που αναρτήθηκε στο X, η αστυνομία τονίζει ότι η ενημέρωση των συγγενών για την ταυτοποίηση των θυμάτων θα γίνεται «πάντα αυτοπροσώπως»
Συγγενείς αγννουμένων στην Ισπανία
Lazarus Group: Οι διαβόητοι χάκερς της Βόρειας Κορέας που ξάφρισαν την Binance μέσα σε λίγα λεπτά – Το προηγούμενο της Bybit
Προετοιμάζονταν τουλάχιστον 36 ώρες πριν από την επίθεση στην Binance για το μεγαλύτερο πλιάτσικο στα cryptos - Τα κοινά χαρακτηριστικά στην προετοιμασία και εκτέλεσης των δύο κυβερνοεπιθέσεων
Κώδικας χάκερ 8