Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Ουκρανία κλείνει τα σύνορα για τους Ρώσους! Απαγόρευση εισόδου σε άνδρες 16-60 ετών!

Η Ουκρανία κλείνει τα σύνορα για τους Ρώσους! Απαγόρευση εισόδου σε άνδρες 16-60 ετών!
photo αρχείο epa

Συνεχίζεται η ένταση ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία με την πρώτη να απαγορεύει την είσοδο στη χώρα για Ρώσους άνδρες από 16 έως 60 ετών!

«Στα σημεία εισόδου στην Ουκρανία , η ενίσχυση των μέτρων ελέγχου τέθηκε σε ισχύ. Από σήμερα, η είσοδος των ξένων είναι περιορισμένη, κατά κύριο λόγο για τους άρρενες πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας ηλικίας 16 έως 60 ετών», είπε ο επικεφαλής της υπηρεσίας των συνόρων, Πέτρο Τσιγκικάλ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο διευκρίνισε πως ο «περιορισμός» αυτός θα εφαρμόζεται «πλην ανθρωπιστικών λόγων που καθορίζονται σαφώς στις οδηγίες».

Η Ρωσία από την πλευρά της καταδίκασε αυτές τις κινήσεις από την Ουκρανία τις οποίες η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα χαρακτήρισε “βάρβαρες” και έκανε λόγο λόγο για ένα «πλήρως δυσλειτουργικό» ουκρανικό κράτος και αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Ρωσία δεν προτίθεται να λάβει αντίστοιχα μέτρα.

Η Ρωσία δεν σχεδιάζει να απαγορεύσει στους Ουκρανούς άνδρες να εισέρχονται στη χώρα ως αντίποινα για μια ευρεία απαγόρευση εισόδου που επέβαλε η Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος βουλευτής Φραντς Κλίντσεβιτς, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Το κλίμα ανάμεσα στις δυο χώρες μόνο προς εκτόνωση δεν φαίνεται να βαίνει καθώς

η Ουκρανία εξετάζει κατά πόσον θα απαντήσει με «αντίστοιχες ενέργειες» αφού η Ρωσία άνοιξε πυρ και συνέλαβε τρία πλοία του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού το περασμένο Σαββατοκύριακο, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο Ίχορ Χουσκόφ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κρατικής υπηρεσίας ασφαλείας (SBU).

Το Κίεβο και η Μόσχα αλληλοκατηγορούνται για το περιστατικό που συνέβη την περασμένη Κυριακή οδήγησε στη σύλληψη τριών ουκρανικών πλοίων και των πληρωμάτων τους. Η Ουκρανία φοβάται ότι αποτελεί προάγγελο μιας εισβολής πλήρους κλίμακας της Ρωσίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις