Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Η Ουκρανία παραδέχεται πως η κατάσταση είναι δύσκολη στο ανατολικό μέτωπο

Η Ουκρανία παραδέχεται πως η κατάσταση είναι δύσκολη στο ανατολικό μέτωπο

Ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας Ολεξάντρ Σίρσκι παραδέχτηκε σήμερα ότι η κατάσταση είναι «δύσκολη» στο ανατολικό μέτωπο, όπου οι δυνάμεις της Ρωσίας συνεχίζουν την επίθεσή τους, σε αντίθεση με άλλες ζώνες όπου η δράση τους έχει μειωθεί σημαντικά, όπως αναφέρει.

«Η επιχειρησιακή κατάσταση στο μέτωπο της ανατολής παραμένει δύσκολη», ανέφερε ο Σίρσκι σε ανάρτησή του στο Telegram, προσθέτοντας ότι πήγε ο ίδιος στο «πεδίο των επιχειρήσεων», στη ζώνη όπου υπάρχει «μια απειλή προωθήσεων της Ρωσίας σε βάθος», χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

«Ο εχθρός συνεχίζει να διεξάγει επιθετικές ενέργειες, επικεντρώνοντας τις προσπάθειές του στις ζώνες του Τέρνι, του Ιβανίφσκε, του Μπερντίτσι, του Τόνενκε, του Βέρμποβε και του Ρομπότινε» πρόσθεσε ο Σίρσκι, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με φωτογραφίες του μαζί με στρατιώτες στο πεδίο της μάχης.

«Ταυτόχρονα, πιθανότατα λόγω των μεγάλων απωλειών, η δράση του εχθρού σε άλλες ζώνες του μετώπου έχει περιοριστεί σημαντικά», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι διαβεβαίωσε τη Δευτέρα, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ότι η προέλαση της Ρωσίας «σταμάτησε» στο ανατολικό μέτωπο και ότι η κατάσταση τώρα είναι «πολύ καλύτερη» απ’ ότι ήταν πριν από τρεις μήνες.

Αμέσως μετά την κατάληψη, στα μέσα Φεβρουαρίου, της πόλης Αβντίιβκα, έπειτα από τέσσερις μήνες σφοδρών μαχών, οι ρωσικές δυνάμεις κατάλαβαν πολύ γρήγορα αρκετά χωριά στα δυτικά αυτής της πόλης. Όμως από τις αρχές Μαρτίου οι ρωσικές επιθέσεις φαίνεται να έχουν μειωθεί και η Μόσχα ανακοίνωσε μόνο την κατάληψη του οικισμού Νεβέλσκε, στα νοτιοδυτικά της Αβντίιβκα, την Τρίτη. Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού στον τομέα αυτόν διέψευσε σήμερα την κατάληψη του Νεβέλσκε, διαβεβαιώνοντας ότι οι Ουκρανοί το έχουν ακόμη υπό τον έλεγχό τους.

«Μέσα σε δύο εβδομάδες λυσσαλέων μαχών, ο εχθρός υπέστη πολύ μεγάλες απώλειες. Ωστόσο, όλες οι κοινότητες που προσπαθούσε να καταλάβει παραμένουν υπό τον έλεγχό μας», είπε επίσης ο στρατηγός Σίρσκι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις