Τετάρτη, 22 Μαΐ
26oC Αθήνα

Η Ουκρανία χτύπησε ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Κριμαία

Η Ουκρανία χτύπησε ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Κριμαία
reuters

Οι Ένοπλες Δυνάμεις στην Ουκρανία χτύπησαν ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Κριμαία, όπως ανακοίνωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που έδωσε συγχαρητήρια στον στρατηγό Σίρσκι για την επιχείρηση.

«Σήμερα, οι ένοπλες δυνάμεις στην Ουκρανία κατάφεραν ένα πλήγμα ακριβείας εναντίον των κατακτητών στο Τζανκόι, σε ένα αεροδρόμιο στην Κριμαία», είπε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που δόθηκε απόψε στη δημοσιότητα.

«Σας ευχαριστώ, πολεμιστές. Σας ευχαριστώ για την ακρίβειά σας. Ευχαριστώ τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων (Ολεξάντρ) Σίρσκι για την οργάνωση αυτής της επιχείρησης», συμπλήρωσε.

Ο ουκρανός πρόεδρος εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες του προς όλους τους στρατιώτες που συμμετέχουν σε «ειδικές επιχειρήσεις» για την καταστροφή στρατιωτικών υποδομών του εχθρού.

Η περιοχή Τζανκόι βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Κριμαίας, της ουκρανικής χερσονήσου που προσάρτησε η Ρωσία το 2014. Σύμφωνα με ουκρανούς αξιωματούχους, η ευρύτερη περιοχή έχει μετατραπεί στη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση της Ρωσίας στη χερσόνησο της Κριμαίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις