Κόσμος

“Η περίπτωση της Ελλάδας καταδεικνύει την ανάγκη αλλαγής πορείας της Ευρώπης”

Επείγουσα έκκληση προς τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών και τους θεσμούς να αλλάξουν τη στάση τους, «διότι τα κοινωνικά και κοινωνικοπολιτικά προβλήματα απλά δεν λύνονται με χρηματοπιστωτικές και καπιταλιστικές μεθόδους», απευθύνει με σημερινές δηλώσεις του στη Βιέννη ο πρόεδρος της Αυστριακής Ομοσπονδίας Συνδικάτων, Έριχ Φλόγκαρ, καταγγέλλοντας ότι οι σκληροί όροι της τρόικας συνέβαλαν σημαντικά στην ανθρωπιστική καταστροφή στην Ελλάδα.

Σχεδόν τρία εκατομμύρια άνθρωποι στην Ελλάδα είναι ανασφάλιστοι, ένα τρίτο του πληθυσμού ζει σε συνθήκες φτώχειας, εκατομμύρια θέσεις εργασίας χάνονται, καταργείται το σύστημα συλλογικών συμβάσεων εργασίας, μειώνονται μισθοί και συντάξεις, συντελείται η αποδόμηση συνολικά του κοινωνικού συστήματος, ενώ, την ίδια στιγμή, με εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ διασώζονται τράπεζες και στηρίζονται χρηματιστήρια, επισημαίνει ο πρόεδρος των Αυστριακών Συνδικάτων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιμονή των πιστωτών στην καταστροφική υπαγόρευση της λιτότητας καταδεικνύει και την αγνόηση από μέρους τους της δημοκρατικής απόφασης του ελληνικού λαού, όμως αυτή η επιμονή σε μια νεοφιλελεύθερη γραμμή, που προβλέπει μόνον περικοπές, σε συντάξεις, μισθούς, παιδεία και υγεία, δεν έχει απολύτως καμία σχέση με μεταρρυθμίσεις ούτε και κανένα μέλλον.

Όπως υπογραμμίζει ο Έριχ Φλόγκαρ στις δηλώσεις του, η Αυστριακή Ομοσπονδία Συνδικάτων ζητάει ανέκαθεν μία Ευρωπαϊκή Ένωση που θα είναι μια Κοινωνική Ένωση στην υπηρεσία των λαών και όχι των χρηματαγορών, για μία Ευρώπη για τους ανθρώπους και όχι για τις τράπεζες, και ως εκ τούτου θα πρέπει να απελευθερωθεί από τον βρόγχο του Δημοσιονομικού Συμφώνου και να υπάρξει επιτέλους ανάπτυξη και απασχόληση μέσα από επενδύσεις στην έρευνα, στην καινοτομία, στις υποδομές, στην φροντίδα των παιδιών ή στην παιδεία.

Σταθερότητα, δίκαιοι μισθοί, έντιμες συνθήκες εργασίας και ένα κοινωνικό σύστημα που να λειτουργεί, αποτελούν τα αποτελεσματικότερα μέτρα για τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης και αυτό πρέπει να είναι το υπέρτατο καθήκον της ΕΕ, επισημαίνει, καταλήγοντας στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Αυστριακής Ομοσπονδίας Συνδικάτων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τζίμι Κίμελ αποκάλεσε «μανιακό» τον Τραμπ γιατί υπερασπίστηκε τον πράκτορα της ICE που σκότωσε γυναίκα στη Μινεάπολη
«Είδα αυτό το βίντεο. Δεν μου φάνηκε ότι κάποιος ποδοπατήθηκε. Μου φάνηκε σαν μια γυναίκα να φοβήθηκε, να προσπάθησε να απομακρυνθεί και τη πυροβόλησαν» είπε ο διάσημος παρουσιαστής
Ο Τζίμι Κίμελ
Έργα και ημέρες της ICE στις ΗΠΑ: Τι είναι και πώς δρα η «Γκεστάπο του Τραμπ»
Το 2025 ήταν η πιο φονική χρονιά για την Αστυνομία Μετανάστευσης των ΗΠΑ εδώ και 20 χρόνια με 31 νεκρούς στα κέντρα κράτησης - Από το Λος Άντζελες και την επιχείρηση «Midway Blitz», στη νεκρή γυναίκα στη Μινεάπολη στην αρχή του 2026
Πράκτορες της ICE
Τραμπ: «Η Βενεζουέλα θα αγοράζει μόνο αμερικανικά προϊόντα από τα έσοδα της συμφωνίας για το πετρέλαιο»
Θρήνος στις κηδείες των στρατιωτικών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της αμερικανικής επιχείρησης της 3ης Ιανουαρίου - Στους 100 οι νεκροί - «Κηλίδα» στις σχέσεις Βενεζουέλας με ΗΠΑ «βλέπει» η Ντέλσι Ροδρίγκες
Ντόναλντ Τραμπ