Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Η πλατφόρμα του διαδικτυακού σεξ που «εισέβαλε» και στην Αλβανία

Η πλατφόρμα του διαδικτυακού σεξ που «εισέβαλε» και στην Αλβανία

Η Αλβανία στο εσωτερικό της, γνωρίζει ξανά τις παλιές [ξεχασμένες] εικόνες της πείνας και της ανέχειας. Το lockdown, έχει φέρει κάμποσες φοιτήτριες ή εργαζόμενες που έμειναν χωρίς δουλειά λόγω κορονοϊού πιο κοντά στην σεξουαλική εργασία, αλλά εξ αποστάσεως.

Και είναι προτιμότερο και πιο ελκυστικό ως «εναλλακτική λύση» για πολλές κοπέλες από το να βγουν στο δρόμο και να πουλάνε υπηρεσίες του σεξ, σε ξένους επιχειρηματίες ή σε ξένες διπλωματικές αντιπροσωπείες.

Η λύση πλέον γι’ αυτές είναι το Only Fans, η πλατφόρμα όπου οι «εργαζόμενες» πωλούν πρωτότυπα το «περιεχόμενο» σε αυτούς που ακολουθούν τον συγκεκριμένο site, έναντι φυσικά αμοιβής.

Οι «εργαζόμενες» μπορεί να θεωρούν ότι η λήψη γυμνών φωτογραφιών και η δημοσίευσή τους είναι εύκολη υπόθεση, αλλά είναι όμως και πολύ «σκληρή δουλειά», καθώς κινδυνεύουν ανά πάσα ώρα και στιγμή να φανερωθεί ο ρόλος τους στις συντηρητικές οικογένειες από τις οποίες και προέρχονται. 

Η πλατφόρμα που τις φέρνει πιο κοντά στους χρήστες

Το OnlyFans ιδρύθηκε το 2016 στη Βρετανία. Τον Δεκέμβριο, η πλατφόρμα είχε περισσότερους από 90 εκατομμύρια χρήστες και περισσότερους από 1 εκατομμύριο δημιουργούς περιεχομένου, ενώ το 2019 αριθμούσε μόλις 120.000. Σε αυτήν την πλατφόρμα, οι χρήστες πληρώνουν ένα μηνιαίο τέλος συνδρομής 25 δολάρια για πρόσβαση σε φωτογραφίες, βίντεο ή ζωντανές μεταδόσεις, ενώ η εταιρεία λαμβάνει προμήθεια 20%.

Μια 25χρονη που ζει στα Τίρανα εξηγεί στην εφημερίδα «Si.Α», πως ανακάλυψε τη νέα της δουλειά λέγοντας πως: «Συνέβη επειδή χρειαζόμουν χρήματα. Δεν θέλω να γδύνομαι ή να δημοσιεύσω φωτογραφίες του εαυτού μου. Λόγω του κορονοϊού, έχασα τη δουλειά μου σε μια ταξιδιωτική εταιρεία και τότε άρχισα να δημοσιεύω γυμνές φωτογραφίες μου σε αυτό το κοινωνικό δίκτυο. Έκανα αίτηση για άλλη δουλειά, αλλά ήταν σχεδόν αδύνατο να βρω μία. Έτσι μετά από πρόταση ενός φίλου, δημιούργησα έναν λογαριασμό στο OnlyFans και έπιασα αυτή την δουλειά …», καταλήγει η 25χρονη.

Πληρώνει φως, νερό, τηλέφωνο

Άλλη μια 18χρονη κοπέλα που είναι φοιτήτρια ομολογεί ότι κέρδισε 1.500 δολάρια μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών, ενώ η ίδια δεν βλέπει καμία ουσιαστική διαφορά μ’ αυτή την πλατφόρμα αφού όπως λέει παρόμοιες της φωτογραφίες δημοσιεύει και στον λογαριασμό της στο Instagram. «Είναι κανονική δουλειά. Μέσα από αυτή πληρώνω το ενοίκιο και τις καθημερινές μου ανάγκες. Εγώ όμως απορρίπτω αιτήματα για δημοσίευση φωτογραφιών ή βίντεο, που είναι σαφώς σεξουαλικές πράξεις. Κάνω μόνο ημίγυμνη φωτογράφηση …», αναφέρει η 18χρονη. Ωστόσο παρατηρεί ότι έχει κρατήσει μυστικό αυτό το «έργο» της από τους στενότερους φίλους της, γιατί διαφορετικά θα χαρακτηριζόταν από αυτούς ως ένα είδος πόρνης.

Υπάρχουν όμως και εκείνες στην Αλβανία που πλέον δημοσιεύουν τα πάντα στα social media αφού το βλέπουν απλώς ως μια ευκαιρία απασχόλησης σε μια εποχή όπου είναι δύσκολο να βρουν δουλειά. Η S., η οποία έχασε τη δουλειά της τον Ιούνιο, είναι  μια ανύπαντρη μητέρα ενός γιου δύο ετών που έπρεπε να τον φροντίσει και ως «οικονομική λύση» βρήκε ακριβώς τη δημιουργία ενός τέτοιου λογαριασμού στην πλατφόρμα όπου πουλά τις γυμνές φωτογραφίες της.

Σκληρός ο ανταγωνισμός

Οι πιο επιτυχημένοι «δημιουργοί» περιεχομένου αυτής της πλατφόρμας αρχικά ήταν πρώην ξένα μοντέλα ή αστέρες σε ταινίες πορνό ή ακόμη και … διασημότητες της μικρής οθόνης που τώρα ανακαλύπτουν αυτό το είδος του ψηφιακού σεξ, με το αζημίωτο βεβαίως … Το OnlyFans, που επιτρέπει σε γυναίκες αλλά και άντρες να «πουλάνε» το κορμί τους, γνώρισε μεγάλη άνθηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ωστόσο ο «ανταγωνισμός» μέσα στην πλατφόρμα είναι τόσο μεγάλος που σημαίνει ότι τα ατομικά κέρδη έχουν μειωθεί για τις… διστακτικές κοπέλες. Και εδώ βασιλεύει ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης. Όσο πιο πολλά δίνεις στο φιλοθεάμον κοινό τόσο πιο πολλά παίρνεις.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις