Πέμπτη, 2 Μαΐ
19oC Αθήνα

Η πριγκίπισσα Λεονόρ της Ισπανίας στα χνάρια παππού και μπαμπά: Τελείωσε η βασική στρατιωτική εκπαίδευση

Η πριγκίπισσα Λεονόρ της Ισπανίας στα χνάρια παππού και μπαμπά: Τελείωσε η βασική στρατιωτική εκπαίδευση

Λίγες μέρες μόνο έχουν περάσει από τότε που ο βασιλικός οίκος στην Ισπανία, ανακοίνωσε πως η Πριγκίπισσα Λεονόρ πέρασε με επιτυχία μια βασική στρατιωτική εκπαίδευση στην πόλη της Σαραγόσα. Αντίστοιχη εκπαίδευση είχαν ο πατέρας της, βασίλιας Φελίπε και ο παππούς της, Χουάν Κάρλος.

Η 17χρονη Πριγκίπισσα, διάδοχος του θρόνου στην Ισπανία, αποδεικνύεται ιδιαίτερα «μάχιμη»  καθώς ξεκίνησε τον περασμένο μήνα την βασική φάση της στρατιωτικής της εκπαίδευση στη Γενική Στρατιωτική Ακαδημία στην οποία μάλιστα θα παραμείνει για περίπου ένα χρόνο.

Σειρά έχει τώρα η ναυτική εκπαίδευση την οποία θα ολοκληρώσει στο εκπαιδευτικό ιστιοφόρο Juan Sebastián de Elcano ενώ θα περάσει και από τρίχρονη εκπαίδευσή στη Γενική Αεροπορική Ακαδημία.

Η νεαρή γαλαζοαίματη συνεχίζει στα χνάρια του πατέρα της, βασιλιά Φελίπε αλλά και και του παππού της, Χουάν Κάρλος, καθώς κι εκείνοι πήραν στρατιωτική εκπαίδευση περνώντας από όλους τους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων του κράτους. Η 17χρονη Πριγκίπισσα, με το που αναλάβει τον θρόνο, θα οριστεί αυτόματα και Αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με το περιοδικό Tatler,  η 17χρονη πριγκίπισσα δείχνει έχει πάρει ζεστά τις στρατιωτικές της υποχρεώσεις.

«Αποφασισμένη να συνεχίσω να μαθαίνω»

«Είμαι χαρούμενη γιατί ξέρω πόσο πολύ οι Ισπανοί εκτιμούν τις ένοπλες δυνάμεις μας… είναι μια σημαντική στιγμή στη ζωή μου και νιώθω πολύ ενθουσιασμένη και αποφασισμένη να συνεχίσω να μαθαίνω και να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου» είχε δηλώσει τον Ιούλιο.

Στις φωτογραφίες κατά την τελετή της ορκωμοσίας ανάμεσα σε 560 δόκιμους η πριγκίπισσα Λεονόρ στέκεται προσοχή κρατώντας τη νεοαποκτηθείσα σπάθη της.

Η Στρατιωτική Ακαδημία ακολουθεί ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, με την πριγκίπισσα να είναι ελεύθερη, αν δεν είναι σε κάποια άσκηση, τα Σαββατοκύριακα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις