Κόσμος

Η πρόεδρος της Κομισιόν προσκάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο στην Παγκόσμια Σύνοδο για την Υγεία

Tην ικανοποίησή της για την επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν εξέφρασε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με ανακοίνωσή της.

«Ως σύμβολο αυτής της νέας αρχής, ο πρόεδρος Μπάιντεν και εγώ συμφωνήσαμε να αναστείλουμε όλους τους δασμούς που επιβάλλονται στο πλαίσιο των διαφορών της Airbus-Boeing» για διάστημα τεσσάρων μηνών για αρχή, ανέφερε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Οι δασμοί αυτοί εγγράφονται στο πλαίσιο της διμερούς αντιδικίας για τις κρατικές ενισχύσεις στις κατασκευάστριες αεροσκαφών Airbus και Boeing.

Παράλληλα η πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε ότι συζήτησαν τις πολλές προκλήσεις που η ΕΕ και οι ΗΠΑ μοιράζονται ως σύμμαχοι.

«Πρώτον, η πανδημία COVID-19 και τα εμβόλια. Η ΕΕ και οι ΗΠΑ είναι και οι δύο σημαντικοί παραγωγοί εμβολίων και έχουμε έντονο ενδιαφέρον να συνεργαστούμε, για την καλή λειτουργία των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού. Για να προετοιμάσουμε καλύτερα τον κόσμο για την αντιμετώπιση μελλοντικών πανδημιών και να βελτιώσουμε την ασφάλεια της υγείας παγκοσμίως, προσκάλεσα τον πρόεδρο Μπάιντεν στην Παγκόσμια Σύνοδο για την Υγεία στη Ρώμη στις 21 Μαΐου» σημείωσε η κ. φον ντερ Λάιεν .

«Στη συνέχεια συζητήσαμε τη συνεργασία μας για τη δράση για το κλίμα και την κοινή μας ευθύνη για την προστασία του πλανήτη. Ευχαρίστησα θερμά τον πρόεδρο Μπάιντεν που επανήλθε στη Συμφωνία του Παρισιού» συμπλήρωσε, ενώ επισήμανε ότι μίλησαν και για το μέλλον της οικονομικής σχέσης ΕΕ-ΗΠΑ.

«Πρότεινα μια νέα συνεργασία βασισμένη στις κοινές αξίες και αρχές μας» τόνισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Όσον αφορά την εξωτερική πολιτική, συμφωνήσαμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας ως ομοϊδεάτες εταίροι και να υποστηρίξουμε τη δημοκρατία, τη σταθερότητα και την ευημερία στο πλαίσιο ενός ταχέως μεταβαλλόμενου διεθνούς περιβάλλοντος. Θα το κάνουμε σε στενή συνεργασία με το ΝΑΤΟ.

Μοιραζόμαστε μια στρατηγική προοπτική για τη Ρωσία. Πρότεινα να συντονίσουμε στενά τις πολιτικές και τα μέτρα μας σε σχέση με την Ανατολική Ευρώπη, ειδικότερα. Μοιραστήκαμε τις απόψεις μας για την κατάσταση στην Ουκρανία» κατέληξε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αρκούδες έκαναν «κατάληψη» στο χωριό Μπέλομπραντ στο Κόσοβο - Το δημοτικό σχολείο έβγαλε προειδοποίηση ότι οι μαθητές κινδυνεύουν
Σε βίντεο που τράβηξαν οι κάτοικοι οι αρκούδες φαίνονται κάνουν βόλτες, εξερευνώντας κήπους και αναποδογυρίζουν έπιπλα, αναζητώντας τροφή, ενώ πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω να ανοίγουν μεγάλα, άσπρα σακιά με ζάχαρη
Αρκούδες
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η κλιματική κρίση είναι υγειονομική – «Ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση»
«Η υγεία είναι ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση, όμως εδώ και πολύ καιρό, αποτελεί υποσημείωση στις διαπραγματεύσεις για το κλίμα»
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η κλιματική κρίση είναι υγειονομική – «Ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση»
ΗΠΑ: Ο εγγονός του Τζον Φ. Κένεντι κατεβαίνει στην πολιτική – Ο Τζακ Σλόσμπεργκ διεκδικεί έδρα στο Κογκρέσο
Ο 32χρονος Τζακ Σλόσμπεργκ, εγγονός του Τζον Φ. Κένεντι, κατεβαίνει με τους Δημοκρατικούς στις ενδιάμεσες εκλογές του 2026, διεκδικώντας έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων στη Νέα Υόρκη
Ο εγγονός του προέδρου Κένεντι, Τζακ Σλοςμπεργκ