Κόσμος

Η πρώτη αντίδραση του Σόιμπλε στην κρίση Ολλανδίας – Τουρκίας

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι είναι δύσκολη η συνέχιση της συνεργασίας με την Τουρκία στο θέμα της οικονομικής βοήθειας! Πρόκειται για την πρώτη αντίδραση του Βερολίνου μετά από το διπλωματικό επεισόδιο που είναι σε εξέλιξη ανάμεσα στην Ολλανδία και την Τουρκία.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Διαμάχη έχει ξεσπάσει και ανάμεσα στην Τουρκία με την Γερμανία για την καμπάνια Τούρκων υπουργών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη σύλληψη του Τουρκο – Γερμανού δημοσιογράφου στην Τουρκία.

«Υπό τις συνθήκες αυτές είναι φυσικά εξαιρετικά δύσκολο να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε επί του θέματος αυτού», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο δίκτυο ZDF. «Δεν θέλουμε να το κλιμακώσουμε, όλοι στη γερμανική κυβέρνηση είναι σύμφωνοι, αυτό που θέλουμε είναι η Τουρκία να επιστρέψει στη λογική».

Νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε ανακοινώσει ότι προχωρεί στο εν μέρει “πάγωμα” της χρηματοδότησης από τον Μηχανισμό Προενταξιακής Βοήθειας (ΜΠΒ) προς την Τουρκία, καθώς η χώρα “κινείται μακριά από την Ευρώπη”, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν.

“Η Τουρκία δεν κινείται προς την κατεύθυνση της Ευρώπης, αλλά σε αντίθετη τροχιά. Είμαστε νομικά δεσμευμένοι να συσχετίζουμε την οικονομική στήριξη με την πρόοδο που καταγράφει κάθε (υποψήφια) χώρα”, τόνισε ο Χαν στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στη Βρετανία: Καταδικάστηκε το γκέι ζευγάρι που κακοποίησε σεξουαλικά και δολοφόνησε το 13 μηνών μωρό που είχε υιοθετήσει
Εκπρόσωπος της Εισαγγελικής Αρχής, δήλωσε κατηγορηματικά ότι πρόκειται για μία από τις πιο φρικιαστικές και σοκαριστικές υποθέσεις που έχει χειριστεί ποτέ
Το βρέφος που κακοποιήθηκε