Κόσμος

Η πρώτη γκέι μπύρα…

Κυκλοφόρησε στο Μεξικό σε 2 γεύσεις από μια μικρή μεξικάνικη ζυθοποιία με το ρωμαϊκό όνομα της θεάς Αθηνάς.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η ζυθοποιία ονόματι «Μινέρβα» κυκλοφόρησε πριν μερικές ημέρες στην αγορά της χώρας δυο νέες μπίρες με γεύση μελιού, τη «Σαλαμάντρα» και την «Περπλ Χαντ» (Μοβ Χέρι), οι οποίες, σύμφωνα με τους δημιουργούς τους, απευθύνονται όχι μόνο σε γκέι ή λεσβίες, αλλά και σε… τρανσέξουαλ.

Τα ονόματα δεν επιλέχθηκαν τυχαία, καθώς η σαλαμάνδρα είναι ένα δημοφιλές σύμβολο των γκέι κοινοτήτων, ενώ το μοβ χέρι αποτίει φόρο τιμής στην διαμαρτυρία για τα δικαιώματα των γκέι που έλαβε χώρα το 1969 στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο.

Η μπίρα είναι το πιο δημοφιλές αλκοολούχο ποτό στο Μεξικό αλλά το 95% της αγοράς ελέγχεται από τις δυο μεγαλύτερες ζυθοποιίες της χώρας, πράγμα που σημαίνει ότι είναι σχεδόν αδύνατο για τις μικρότερες ζυθοποιίες να τις συναγωνιστούν.

Έτσι η «Μινέρβα» σκέφτηκε κάτι πρωτότυπο και δημιούργησε αυτές τις δυο νέες μπίρες από βιολογικό μέλι και βύνη, ένα γευστικό μείγμα με ιδιαίτερη “πέραση” στους ομοφυλόφιλους. «Κυκλοφορούμε τα δυο αυτά προϊόντα αποκλειστικά στις γκέι κοινότητες της χώρας, με μεγάλο σεβασμό απέναντι σε αυτές», τόνισε ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας, Ντάριο Ροντρίγκεζ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Υποχωρεί το δολάριο, πιέσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια
Η προοπτική ενός διχασμένου πολιτικού σκηνικού στην Ουάσινγκτον δημιουργεί αβεβαιότητα σχετικά με τη δυνατότητα του Ντόναλντ Τραμπ να προωθήσει την οικονομική και νομοθετική του ατζέντα
Δολάρια
Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Η εκλογική βελόνα των NYT δείχνει σαρωτική νίκη των Δημοκρατικών σε Γερουσία και Βουλή
Οι Δημοκρατικοί θα μπορούσαν να ανακτήσουν τον έλεγχο και των δύο νομοθετικών σωμάτων του Κογκρέσου, εξέλιξη που θα αποτελούσε σημαντικό πολιτικό πλήγμα για τον Ντόναλντ Τραμπ
Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Γλυπτά του Παρθενώνα: «Όχι» από τη βρετανική κυβέρνηση στη νομοθετική αλλαγή για την επιστροφή τους στην Ελλάδα – Επιμένει στη λύση του δανεισμού
«Εάν κάποιος είχε αρπάξει ορισμένα από τα Κοσμήματα του Στέμματος, δεν νομίζω ότι θα ήμασταν τόσο ευχαριστημένοι με μια συμφωνία δανεισμού»
Γλυπτά του Παρθενώνα