Κυριακή, 5 Μαΐ
21oC Αθήνα

Η πρώτη ημέρα επιστροφής του πρίγκιπα Γουίλιαμ στις υποχρεώσεις του μετά την επέμβαση της Κέιτ

Η πρώτη ημέρα επιστροφής του πρίγκιπα Γουίλιαμ στις υποχρεώσεις του μετά την επέμβαση της Κέιτ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ επέστρεψε στη δουλειά αφού το προηγούμενο διάστημα είχε αφιερωθεί αποκλειστικά στην σύζυγό του Κέιτ που αναρρώνει από σοβαρή επέμβαση στην κοιλιά. Είναι επίσης η πρώτη φορά που εμφανίστηκε μπροστά στις κάμερες ο Γουίλιαμ, από τότε που έγινε γνωστό ότι ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, στη σκιά των εξελίξεων με τον βασιλιά Κάρολο, πήγε στο κάστρο του Γουίνδσορ και έκανε μια τελετή απονομής, που αποτελεί ένα από τα τακτικά του καθήκοντα ως Πρίγκιπας της Ουαλίας.

Η πρώην ποδοσφαιρίστρια της Αγγλίας Έλεν Γουάιτ ήταν μεταξύ εκείνων που τιμήθηκαν στην εκδήλωση, καθώς και ο Ντέιβιντ Σριβ –ο οποίος ίδρυσε μια ομάδα περιβαλλοντικής δράσης με τον τηλεοπτικό βοτανολόγο Ντέιβιντ Μπέλαμι– και τον Φράνσις Ντίκινσον, ο οποίος έλυσε ένα θαλάσσιο μυστήριο 80 ετών: Τον εντοπισμό του ναυαγίου ενός υποβρυχίου που χάθηκε στη θάλασσα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με την Mirror, επόμενη υποχρέωση του Γουίλιαμ, είναι στην πρωτεύουσα για ένα εορταστικό δείπνο συγκέντρωσης κεφαλαίων για τη φιλανθρωπική οργάνωση Air Ambulance του Λονδίνου.

Αναμένεται να αναφερθεί στη διάγνωση καρκίνου του πατέρα του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Ενώ ο Βασιλιάς σχεδιάζει να συνεχίσει όλα τα συνταγματικά του καθήκοντα κατά τη διάρκεια της θεραπείας του, πιστεύεται ότι ο μεγαλύτερος γιος του μπορεί να αναλάβει κάποια δημόσια καθήκοντα για λογαριασμό του.

Η επιβεβαίωση της επιστροφής του Γουίλιαμ στις επίσημες δεσμεύσεις θα θεωρηθεί ως μια προσπάθεια να σηματοδοτηθεί η σταθερότητα εντός της μοναρχίας παρά τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζουν τα βασιλικά μέλη. Τις τελευταίες εβδομάδες, η βασίλισσα Καμίλα είχε αναλάβει κάποιες από τις υποχρεώσεις της βασιλικής οικογένειας ενώ ο Κάρολος, ο Γουίλιαμ και η Κέιτ έμειναν εκτός δράσης.

Ο Βασιλιάς Κάρολος, εθεάθη για πρώτη φορά μετά τη διάγνωσή του χθες, όταν πήγε από το Clarence House στο παλάτι του Μπάκιγχαμ στο State Bentley. Στη συνέχεια πήγε στο Sandringham με ελικόπτερο όπου θα παραμείνει για τις επόμενες ημέρες…

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις