Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Η ψυχρολουσία της Ιβάνκα Τραμπ στη Σύνοδο των G20

Ιβάνκα

Ένα βίντεο της Γαλλικής Προεδρίας με την Ιβάνκα Τραμπ να προσπαθεί να πιάσει κουβέντα με τον Μακρόν, την Μέι, τον Τριντό και την Λαγκάρντ ανάβει φωτιές στο Twitter.

Το ότι η Ιβάνκα Τραμπ συνοδεύει τον Ντόναλντ Τραμπ σε πολλά ταξίδια του στο εξωτερικό είναι γνωστό.

Άλλωστε ο πλανητάρχης έχει χρήσει την πολυαγαπημένη κόρη του άτυπη σύμβουλό του. Και με αυτή την ιδιότητά της τον συνόδευσε στην πρόσφατη σύνοδο του G20, στην Οσάκα της Ιαπωνίας.

Όμως η Ιβάνκα Τραμπ δεν περιορίστηκε να βρίσκεται μόνον στο πλευρό του Προέδρου των ΗΠΑ. Ο φακός της “συνέλαβε” να επιχειρεί να παρεισφρήσει σε “πηγαδάκι” το οποίο έχουν σχηματίσει ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, ο Καναδός Πρωθυπουργός Τζαστίν Τριντό, η Βρετανίδα Πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Η Ιβάνκα Τραμπ δείχνει να παρακολουθεί τη συζήτηση και να αναζητά μια ευκαιρία για να συμμετάσχει σε αυτή ενώ ο Μακρόν ακούγεται να αναφέρεται σε θέματα «κοινωνικής δικαιοσύνης». Η Μέι ακούγεται να απαντά στον Μακρόν: «Μόλις αρχίσεις να μιλάς όμως για την οικονομική πτυχή, πολύς κόσμος που πριν ήταν αρνητικός, έχει τη διάθεση να ακούσει».

Εκείνη τη στιγμή κάνει το «μπάσιμο» η Ιβάνκα Τραμπ που ακούγεται να λέει: «Και το ίδιο ισχύει και με τα θέματα άμυνας, σε όρους…είναι πολύ ανδροκρατούμενα…».

Οι υπόλοιποι συνομιλητές δεν φαίνεται να της δίνουν ιδιαίτερη σημασία. Όμως περισσότερο εύγλωττο είναι το ύφος της Κριστίν Λαγκάρντ: από παγωμένο έως ενοχλημένο.

Το “επίμαχο” βίντεο δόθηκε στην δημοσιότητα από τον επίσημο λογαριασμό της Γαλλικής Προεδρίας στο Instagram.

https://twitter.com/GavinQuinney/status/1145211251510980609

Η προσπάθεια της Ιβάνκα Τραμπ να συνομιλήσει με κάποιους από τους κορυφαίους ηγέτες του κόσμου, προκάλεσε «φαρμακερά» σχόλια στο Twitter. Μάλιστα ο ηθοποιός και σφοδρός πολέμιος του Ντόναλντ Τραμπ, Μόργκαν Φρήμαν, ξέσπασε: «Γιατί αυτή η χωρίς προσόντα κόρη ενός παράνομου προέδρου καταστρέφει την φήμη της χώρας μας;» διερωτάται -μεταξύ άλλων.

Άλλοι χρήστες του Twitter επιμένουν στο γεγονός ότι το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η Γαλλική Προεδρία, σχολιάζοντας ποικιλοτρόπως το γεγονός, ενώ πολλοί επικεντρώνουν την προσοχή τους στην εύγλωττη αντίδραση της Κριστίν Λαγκάρντ.

https://twitter.com/plantagious/status/1145204528213454848

«Το γεγονός ότι το βίντεο δημοσιοποιήθηκε από την Γαλλική Προεδρία, μας δείχνει τι ακριβώς σκέφτονται γι αυτήν. Θεέ μου σε παρακαλώ, καν’ το να σταματήσει», αναφέρει μια ανάρτηση.

https://twitter.com/ExquiBijouterie/status/1145317703797923840

«Δεν μπορώ να πω αν οι Γάλλοι μας μισούν ή μας αγαπούν αρκετά, για να μας προειδοποιούν για το τι έρχεται», αναφέρει ένας άλλος χρήστης του Twitter.

https://twitter.com/LeahRossow/status/1145433239122657280

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις