Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Η Ρωσία απειλεί Φινλανδία και Σουηδία για ένταξη στο ΝΑΤΟ – «Θα αναγκαστούμε να λάβουμε μέτρα ασφαλείας»

Ρωσία
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αν η Σουηδία και η Φινλανδία ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, τότε η Ρωσία «θα αναγκαστεί να λάβει μέτρα ασφαλείας», δήλωσε σήμερα Πέμπτη (14.4.2022) ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Αλεξάντρ Γκρουτσκό, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Η Φινλανδία και η Σουηδία «το σκέφτονται σοβαρά» να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, όμως η συμμετοχή τους στη στρατιωτική Βορειοατλαντική Συμμαχία θα οδηγήσει «στις πιο ανεπιθύμητες συνέπειες», σύμφωνα με τον αναπληρωτή ΥΠΕΞ της Ρωσίας.

Οι δηλώσεις του Ρώσου αξιωματούχου έρχονται μετά από αυτές του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, του αντιπροέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και στενού συνεργάτη του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος είπε ότι αν συμβεί αυτό, τότε η χώρα του θα χρειαστεί να ενισχύσει τις δυνάμεις της στη θάλασσα της Βαλτικής για να αποκαταστήσει τη στρατιωτική ισορροπία.

Ο Μεντβέντεφ έθεσε επίσης ρητά το ζήτημα της πυρηνικής απειλής λέγοντας πως δεν θα μπορεί πλέον να γίνεται λόγος για μια «αποπυρηνικοποιημένη» Βαλτική – όπου η Ρωσία διατηρεί το ρωσικό θύλακο του Καλίνινγκραντ ανάμεσα στην Πολωνία και τη Λιθουανία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις