Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Η Ρωσία αποσύρεται από τη συνθήκη New Start για τα πυρηνικά όπλα – Το ανακοίνωσε ο Πούτιν

Η Ρωσία αποσύρεται από τη συνθήκη New Start για τα πυρηνικά όπλα – Το ανακοίνωσε ο Πούτιν

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Ρωσία διακόπτει την συμμετοχή της στην συνθήκη New Start που έχει υπογράψει με τις ΗΠΑ για τον περιορισμό των στρατηγικών πυρηνικών οπλοστασίων των δύο πλευρών.

«Σε ό,τι αφορά το θέμα αυτό, είμαι αναγκασμένος να ανακοινώσω σήμερα ότι η Ρωσία διακόπτει την συμμετοχή της στην συνθήκη για τα στρατηγικά επιθετικά όπλα», δήλωσε ο Πούτιν.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο, ένα χρόνο μετά την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία, ο Πούτιν ανέφερε πως η Ρωσία θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά της, λέγοντας παράλληλα πως η Δύση προσπαθεί να ξεκινήσει πόλεμο με τη χώρα του.

Κατά την σημαντική και πολυαναμενόμενη αυτή ομιλία του, ο Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση ότι έχει κάνει “κανόνα” την παιδοφιλία, ενώ εξαπέλυσε και πάλι επίθεση για τους γάμους των ομοφυλοφίλων.

“Κοιτάξτε τι κάνουν στους δικούς τους λαούς: η καταστροφή οικογενειών, πολιτιστικών και εθνικών ταυτοτήτων, η διαστροφή και η κακοποίηση παιδιών ως και η παιδοφιλία, εμφανίζονται σαν να είναι ο κανόνας. Και οι ιερείς υποχρεούνται να ευλογούν τους γάμους ανάμεσα σε ομοφυλόφιλους”, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε πως η Δύση άρχισε τον πόλεμο στην Ουκρανία, σημειώνοντας ότι οι δυτικές χώρες, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, επιδιώκουν «απεριόριστη εξουσία» στις παγκόσμιες υποθέσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις