Κόσμος

Η Ρωσία εξαπέλυσε φονικές αεροπορικές επιδρομές στην Ουκρανία – Ο Ζελένσκι καταδίκασε τις επιθέσεις κατά αμάχων

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές

Η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία με πυραύλους και εκατοντάδες drones στη διάρκεια της νύχτας (20.07.2025), με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι, να τραυματιστούν 15 και να προκληθούν ζημιές και πυρκαγιές σε διάφορα σημεία της χώρας, δήλωσε σήμερα (21.07.2025) ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Οι ρωσικές επιθέσεις είναι πάντα κατά της ανθρωπότητας: ένας παιδικός σταθμός, κτίρια κατοικιών και άλλες μη στρατιωτικές υποδομές κάηκαν στο Κίεβο. Μόνο η πραγματική πίεση προς τη Ρωσία μπορεί να σταματήσει αυτή την επιθετικότητα», έγραψε ο Ζελένσκι στο Telegram.

Οι εκρήξεις φώτισαν τον νυχτερινό ουρανό ενώ ο ήχος των drones αντηχούσε στους τοίχους των πολυώροφων κτιρίων της πρωτεύουσας σε μια επίθεση που σύμφωνα με την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία περιελάμβανε την εκτόξευση 426 drones και 24 πυραύλων, με 23 drones να πετυχαίνουν στον στόχο τους σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα, στο Κίεβο προκλήθηκαν ζημιές σε κεντρικό σταθμό του μετρό, σε εμπορικά ακίνητα, καταστήματα, σπίτια και έναν παιδικό σταθμό, σύμφωνα με αξιωματούχους της πόλης. Πολλοί έσπευσαν να βρουν καταφύγιο σε σταθμούς του μετρό.

Σε ένα από τα σημεία που επλήγησαν, οι κάτοικοι, συγχυσμένοι, στέκονταν μέσα σε σπασμένα γυαλιά και καψαλισμένους τοίχους, κοιτάζοντας τις ζημιές που προκλήθηκαν όταν drone χτύπησε τους κάτω ορόφους μιας πολυκατοικίας.

Ο δήμαρχος της Ιβάνο-Φρανκίφσκ δήλωσε ότι η επίθεση ήταν η μεγαλύτερη στην πόλη του από την έναρξη του πολέμου το 2022. Τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, τραυματίστηκαν στη νυχτερινή επίθεση στην περιφέρεια Ιβάνο-Φρανκίφσκ, σύμφωνα με την υπηρεσία πρώτων βοηθειών.

Ο Ιχόρ Τερέχοφ, δήμαρχος της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας, του Χαρκόβου, δήλωσε ότι η Ρωσία την έπληξε με 12 επιδρομές, πως ξέσπασε πυρκαγιά σε μη στρατιωτική, βιομηχανική εγκατάσταση και ότι έσπασαν παράθυρα σε κτίριο διαμερισμάτων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έξι νεκροί μετά την κατάρρευση πολυκατοικίας στον Λίβανο - Αναφορές για 7 τραυματίες και αγνοούμενους στα ερείπια
Ο Λιβανέζος πρόεδρος ζήτησε την πλήρη κινητοποίηση όλων των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων διάσωσης και την παροχή καταφυγίου σε κατοίκους μέσα και γύρω από το κτίριο που κατέρρευσε
Λίβανος
Νέα ποινή φυλάκισης για τη νομπελίστρια ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί: Καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξης
«Καταδικάσθηκε σε έξι χρόνια κάθειρξη για συνάθροιση και συνεννόηση για τη διάπραξη εγκλημάτων», δήλωσε ο δικηγόρος της προσθέτοντας ότι της επιβλήθηκε επίσης διετής απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
Narges Mohammadi
Αρκετοί εγκλωβισμένοι και τραυματίες μετά από κατάρρευση πολυκατοικίας και εκδήλωση πυρκαγιάς στο Λίβανο
Η εθνική ένωση ιδιοκτητών ακινήτων σε δήλωσή της χαρακτήρισε την κατάρρευση ως αποτέλεσμα «κατάφωρης αμέλειας και ελλείψεων του λιβανικού κράτους όσον αφορά την ασφάλεια των πολιτών και τη στέγαση τους»
Λίβανος
Αποτροπιασμός για τη νέα φωτογραφία με τον Τζέφρι Επστάιν – Η συζήτηση με φίλους και η γυναίκα κάτω από το τραπέζι
Μια γυναίκα εμφανίζεται να βρίσκεται στο πάτωμα κάτω από το τραπέζι, στραμμένη προς τον τοίχο, με το σώμα της εκτεθειμένο με τρόπο που προκαλεί αποτροπιασμό
Νέα φωτογραφία ντροπής με τον Τζέφρι Επστάιν 17