Κόσμος

«Η Ρωσία έχει όπλα για να καταστρέψει τις ΗΠΑ αν απειληθεί» λέει σύμμαχος του Πούτιν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένας σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε πως η Ρωσία έχει τα όπλα για να καταστρέψει οποιονδήποτε εχθρό, περιλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, αν απειληθεί η ύπαρξή της, ενώ κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι υποτιμά την πυρηνική ισχύ της Μόσχας.

Τα σχόλια του Νικολάι Πάτρουσεφ, γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, είναι τα πιο πρόσφατα υψηλόβαθμου ρώσου αξιωματούχου που επικαλούνται το φάσμα μιας πυρηνικής αναμέτρησης ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις του κόσμου, κάτι που η Μόσχα λέει πως θέλει να αποφύγει.

«Αμερικανοί πολιτικοί παγιδευμένοι στην ίδια τους την προπαγάνδα παραμένουν πεπεισμένοι ότι, σε περίπτωση άμεσης σύγκρουσης με τη Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ικανές να εξαπολύσουν ένα προληπτικό πυραυλικό πλήγμα, μετά το οποίο η Ρωσία δεν θα μπορεί πλέον να απαντήσει. Αυτό είναι κοντόφθαλμη ηλιθιότητα και πολύ επικίνδυνο», δήλωσε ο Πάτρουσεφ μιλώντας σήμερα στη ρωσική εφημερίδα Ροσίσκαγια Γκαζέτα.

«Η Ρωσία είναι υπομονετική και δεν εκφοβίζει κανένα με το στρατιωτικό πλεονέκτημά της. Όμως έχει σύγχρονα μοναδικά όπλα ικανά να καταστρέψουν οποιονδήποτε αντίπαλο, περιλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, σε περίπτωση απειλής για την ύπαρξή της», δήλωσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανία: Νέα κλιμάκωση με ρωσικές επιθέσεις σε φορτηγά πλοία και χαλυβουργίες – Ουκρανικά drones σφυροκόπησαν τη Σαμάρα
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του κατέρριψαν στη διάρκεια της νύκτας 230 ουκρανικά drones πάνω από περισσότερες από μια δωδεκαριά ρωσικές περιφέρειες
Πυροσβέστης σε κτίριο κατοικιών, μετά από πλήγμα, στην Οδησσό της Ουκρανίας