Κόσμος

Η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ για fake news πως χρησιμοποιεί βορειοκορεατικούς πυραύλους στην Ουκρανία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέα κόντρα ξέσπασε ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ με τον πρεσβευτή της Μόσχας στον ΟΗΕ να κατηγορεί την Ουάσιγκτον πως διακινεί fake news για τη χρησιμοποίηση βορειοκορεατικών πυραύλων στην Ουκρανία, αλλά δεν προχώρησε σε κατηγορηματική διάψευση.

«Οι ΗΠΑ και άλλοι αντιπρόσωποι χωρών της Δύσης, που είναι μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, αναφέρθηκαν ξανά σήμερα «στο “γεγονός” ότι οι ένοπλες δυνάμεις στη Ρωσία χρησιμοποιούν πυραύλους από τη Βόρεια Κορέα στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία», είπε ο Βασίλι Νεμπένζια στο ΣΑ του ΟΗΕ.

Παράλληλα επεσήμανε πως ο εκπρόσωπος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας είχε αρνηθεί πως υπάρχουν αποδείξεις «για αυτό το “γεγονός”». Επομένως, συνέχισε ο ρώσος πρεσβευτής, «οι ΗΠΑ φαίνεται πως διαδίδουν πληροφορίες που είναι εσφαλμένες, χωρίς νωρίτερα να έχουν μπει στον κόπο να τις επαληθεύσουν».

Χθες Τρίτη, οι επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ, της ΕΕ και σχεδόν 50 χωρών κατηγόρησαν τη Βόρεια Κορέα πως προμήθευσε πυραύλους στη Ρωσία, απαιτώντας να τερματιστεί αμέσως η συνεργασία αυτή. Την περασμένη εβδομάδα, η αμερικανική κυβέρνηση κατήγγειλε πως έγιναν παραδόσεις πυραύλων οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις στις αεροπορικές επιδρομές των προηγούμενων ημερών στην Ουκρανία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλβανία: Έβδομη ημέρα χάους στα Τίρανα με 295 τραυματίες, μολότοφ και φωτιές – Σκληρή απάντηση Ράμα
Ο Αλβανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε μπόνους 2.500 ευρώ για τους αστυνομικούς της πρώτης γραμμής και προειδοποίησε με οικονομικές κυρώσεις τις οικογένειες ανήλικων διαδηλωτών
Αλβανία διαδηλώσεις
Ιταλία: Η κυβέρνηση Μελόνι στέλνει 500 στρατιώτες στο Μιλάνο για να πατάξει τα επεισόδια – Αυστηροποιούνται τα μέτρα ασφαλείας
Με ανάρτησή του στα social media, ο Σαλβίνι χαιρέτισε την απόφαση, κάνοντας λόγο για «νίκη της Λέγκας» και συνοδεύοντας τη δήλωσή του με το σύνθημα «από τα λόγια, στα έργα»
Επεισόδια στο Μιλάνο 25