Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Η Ρωσία κήρυξε… πόλεμο στη Google για τις διαδηλώσεις στη Μόσχα!

Η Ρωσία κήρυξε… πόλεμο στη Google για τις διαδηλώσεις στη Μόσχα!

Οι ογκώδεις διαδηλώσεις με αίτημα τις ελεύθερες εκλογές στη Ρωσία δεν… αρέσουν στον Βλαντιμίρ Πούτιν. Μόνο που κάνουν το γύρο του κόσμου. Και γι’ αυτό η Μόσχα τα… έβαλε με τη Google και το YouTube!

Η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας, Roscomnadzor, ούτε λίγο, ούτε πολύ, απαίτησε από τη Google να σταματήσει να δείχνει τις εικόνες από τις διαδηλώσεις στη Μόσχα!

Η Roscomnadzor ανακοίνωσε πως ζήτησε από τη Google να σταματήσει να διαφημίζει «παράνομα μαζικά γεγονότα» μέσω του YouTube!

Το… αίτημα της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής τηλεπικοινωνιών έρχεται μια μέρα αφού χιλιάδες Ρώσοι πραγματοποίησαν το Σάββατο (10.08.2019) τη μεγαλύτερη, σύμφωνα με παρατηρητές, πολιτική διαμαρτυρία που έχει γίνει στη χώρα τα τελευταία οκτώ χρόνια, αψηφώντας την καταστολή για να ζητήσουν ελεύθερες εκλογές για τον δήμο της Μόσχας.

Πολλά κανάλια του YouTube μετέδωσαν ζωντανά τις διαδηλώσεις. Και αυτό ήταν που δεν άρεσε στη Μόσχα.

Η Roscomnadzor ανακοίνωσε πως «μερικές οντότητες» αγοράζουν διαφημιστικά εργαλεία από το YouTube, όπως Push Notifications (σ.σ.: ειδοποιήσεις που στέλνονται στους χρήστες μιας εφαρμογής ακόμα κι αν δεν την χρησιμοποιούν εκείνη τη στιγμή), για να διαδώσουν πληροφορίες σχετικά με «παράνομες μαζικές διαμαρτυρίες». Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται «οντότητες που έχουν στόχο να διαταράξουν τις εκλογές».

Πρόσθεσε πως η Ρωσία θα το θεωρήσει επέμβαση στην κυριαρχία της, εχθρική επιρροή και παρεμπόδιση δημοκρατικών εκλογών, αν η Google δεν ανταποκριθεί στο αίτημα!

Αν η εταιρεία δεν λάβει μέτρα για να εμποδίσει τη διαφήμιση γεγονότων στις πλατφόρμες της, η Ρωσία επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να απαντήσει αναλόγως, ανακοίνωσε η Roscomnadzor, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Εκπρόσωπος της Google στη Ρωσία αρνήθηκε σήμερα να σχολιάσει.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις