Κόσμος

Η Ρωσία «πολιόρκησε» με drones την Ουκρανία – Καταρρίφθηκαν τα 41 λέει το Κίεβο

Μεγάλη επίθεση με drones σε νότιες, κεντρικές και ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας στη διάρκεια της νύχτας εξαπέλυσε η Ρωσοα, προκαλώντας ζημιές σε ιδιωτικά και εμπορικά κτίρια καθώς και σε υποδομές, όπως δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι του Κιέβου.

Η αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας κατέρριψε 41 από τα 48 ρωσικά drones  που εκτοξεύθηκαν από τη δυτική περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας και την κατεχόμενη χερσόνησο της Κριμαίας την οποία κατέλαβε η Μόσχα το 2014, ανακοίνωσε η πολεμική αεροπορία. Μόνο ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη “Shahed” χρησιμοποιήθηκαν για την επίθεση, ανέφερε.

Οι επιθέσεις με drones πραγματοποιούνται σχεδόν κάθε νύχτα επί εβδομάδες και η πιο πρόσφατη ήταν η μεγαλύτερη μέχρι τώρα αυτόν τον μήνα.

Το γραφείο του Ουκρανού προέδρου ανέφερε πως σπίτια και εμπορικά κτίρια υπέστησαν ζημιές από θραύσματα drone σε διάφορες περιοχές.

Εγκαταστάσεις υποδομών σε αρκετές περιοχές και ένας αγωγός φυσικού αερίου στη βορειοανατολική περιοχή Χάρκοβο υπέστησαν ζημιές, ανέφερε σε μια ανακοίνωση. Δεν υπάρχουν προς το παρόν αναφορές για απώλειες.

Η DTEK, η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρία παραγωγής ενέργειας της Ουκρανίας, ανέφερε ότι ένας από τους θερμοηλεκτρικούς σταθμούς της που βρίσκεται σε περιοχή της πρώτης γραμμής στα ανατολικά βομβαρδίστηκε για έκτη φορά αυτόν τον μήνα.

Τόνισε επίσης στην εφαρμογή Telegram πως η παροχή θέρμανσης προς τους κατοίκους διαταράχθηκε αλλά δεν έδωσε συγκεκριμένο αριθμό ανθρώπων οι οποίοι επηρεάστηκαν. Οι θερμοκρασίες στην Ουκρανία είναι πολύ κάτω από το μηδέν.

Καθώς ξεκινά ένας δεύτερος χειμώνας πολέμου, οι Ουκρανοί φοβούνται πως η Ρωσία σχεδιάζει να στοχοποιήσει το ενεργειακό σύστημα της χώρας τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Επστάιν στοιχειώνει από τον τάφο τους γαλαζοαίματους – Άδειασε την πριγκίπισσα της Νορβηγίας και ο πρωθυπουργός της χώρας
Όπως αποκαλύφθηκε από τα αρχεία Επστάιν, η Μέτε-Μάριτ, η σύζυγος του διαδόχου του θρόνου Χάακον ήταν «κολλητή» με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα Αμερικανό χρηματιστή
Η πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ της Νορβηγίας
Μασκ κατά Νόλαν: «Θα χάσει την ακεραιότητά του» αν έχει διαλέξει μαύρη ηθοποιό για τον ρόλο της ωραίας Ελένης στην «Οδύσσεια»
Χρήστης του X ισχυρίστηκε ότι αν η Λουπίτα Νιόνγκο υποδυθεί την Ωραία Ελένη, αυτό θα αποτελεί «προσβολή» για τον Όμηρο, κάτι με το οποίο φαίνεται να συμφωνεί ο Μασκ
μασκ 8
Βίντεο με τον Τζέφρι Επστάιν να αποκαλεί τον εαυτό του «σεξουαλικό αρπακτικό α’ κατηγορίας» και να απαντάει αν είναι ο διάβολος
Ο άνθρωπος που παίρνει συνέντευξη από τον Επστάιν δεν εμφανίζεται στην οθόνη, αλλά πιστεύεται ότι είναι ο πρώην επικεφαλής στρατηγικός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον
Ο Επστάιν με άτομο άγνωστης ηλικίας στην αγκαλιά του