Κόσμος

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι η Ουκρανία ήθελε να της κλέψει στρατηγικό βομβαρδιστικό

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Βομβαρδιστικό αεροπλάνο Tu-22M3 αποπειράθηκε να “κλέψει” από τη Ρωσία η Ουκρανία, πείθοντας τον πιλότο να αυτομολήσει. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι ρωσικές μυστικές υπήρεσίες. 

Η Ουκρανία επιχείρησε να στρατολογήσει και μάλιστα έναντι αμοιβής τον πιλότο του πυραυλοφόρου αεροσκάφους της Ρωσίας, ώστε εκείνος να “κλέψει” το αεροπλάνο για να το μεταφέρει σε ουκρανικό έδαφος. 

«Ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν την πρόθεση να στρατολογήσουν ένα Ρώσο πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας έναντι χρηματικής αμοιβής και της χορήγησης της ιταλικής υπηκοότητας για να τον πείσουν να οδηγήσει και να προσγειώσει ένα πυραυλοφόρο αεροπλάνο στην Ουκρανία», ανακοίνωσε σήμερα (08.07.2024) η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας.

Οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας ισχυρίζονται ότι εμπόδισαν την απόπειρα πειρατείας. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η Ρωσία πήρε στα χέρια της πληροφορίες που βοήθησαν τον στρατό της να επιτεθεί στο αεροδρόμιο του Όζερνε στη βορειοδυτική Ουκρανία, ανέφερε επίσης στην ανακοίνωσή της η FSB.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί πότε έγινε η επιχείρηση ούτε τα πλήγματα στο αεροδρόμιο αν και στην περιφέρεια του Ζιτομίρ ήχησαν αεροπορικοί συναγερμοί το πρωί.

Η πλατφόρμα Telegram που χρησιμοποιείται από πολιτικούς αξιωματούχους και στρατιωτικούς και των δύο χωρών, και τα social media επιβεβαίωσαν πως σήμερα το πρωί ακούστηκαν εκρήξεις στο Ζιτομίρ.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες από άλλες πηγές ούτε για την ρωσική επιχείρηση ούτε για τις εκρήξεις και η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας δεν απάντησε στο αίτημα για σχόλια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιαπωνία: Αμερικανός πεζοναύτης κατηγορείται για την δολοφονία 39χρονης στην Οκινάουα – Διαδηλώσεις στο Τόκιο
20χρονος υποδεκανέας Ντέβιν Τζέικομπ Μπάλαρντ, φέρεται να σκότωσε την Άννα Γιαγκί σε ξενοδοχείο στη Νάχα - Διαδηλωτές καταγγέλλουν εγκλήματα Αμερικανών στρατιωτικών στη χώρα
Ιαπωνία
Bloomberg: Στον «πάγο» από το Eurogroup το αίτημα Ελλάδας και Ιταλίας για επέκταση της δημοσιονομικής ευελιξίας λόγω της ενεργειακής κρίσης
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, Βάλντις Ντομπρόβσκις ζητά δημοσιονομική σύνεση: «Θα εξετάσουμε πιο διεξοδικά τα αιτήματα Ελλάδας και Ιταλίας για μεγαλύτερη ευελιξία»
Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, Επίτροπος της ΕΕ για την Οικονομία και την Παραγωγικότητα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, και ο Πιερ Γκραμένα, Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), μιλούν σε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά από συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο 10
Ένας «παλιός φίλος», μια σόμπα και ένα σαμοβάρι: Η φωτογραφία από τα γενέθλια του Πούτιν με τον πρώην Γερμανό καγκελάριο, Σρέντερ
Ο Πούτιν γιόρτασε τα γενέθλιά του με τον Γκέρχαρντ Σρέντερ στην κατοικία του στη Μόσχα, ο πρώην καγκελάριος έφτασε στη Ρωσία για δουλειές που σχετίζονται με την αλυσίδα Globus
Πηγή φωτογραφιών: AFP
Ουκρανία: Στις ΗΠΑ οι διαπραγματευτές του Ζελένσκι για συνομιλίες με τους απεσταλμένους Τραμπ – Στόχος ο τερματισμός του πολέμου με τη Ρωσία
Διήμερες επαφές στο Μαϊάμι, την ώρα που η Μόσχα απορρίπτει την πρόταση για εκεχειρία στον ενεργειακό τομέα και στη θάλασσα
Βολοντίμιρ Ζελένσκι