Σάββατο, 13 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι κατέρριψε 36 ουκρανικά drones

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι κατέρριψε 36 ουκρανικά drones

Η αντιαεροπορική άμυνα της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 36 drones στη διάρκεια της νύκτας που ήρθαν από την Ουκρανία με στόχο το ρωσικό έδαφος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση 15 drones καταστράφηκαν πάνω από την περιφέρεια του Κουρσκ που συνορεύει με την Ουκρανία και εννέα πάνω από την περιφέρεια του Λιπέτσκ, αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα νότια της Μόσχας, ανέφερε το υπουργείο μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Τέσσερα drones καταστράφηκαν πάνω από την περιφέρεια του Βορονέζ και άλλα τόσα πάνω από αυτή του Μπριάνσκ, στη νοτιοδυτική Ρωσία, δύο πάνω από την περιφέρεια του Οριόλ και άλλα δύο πάνω από την περιφέρεια του Μπέλγκοροντ.

Οι κυβερνήτες των περιφερειών του Λιπέτσκ και του Μπριάνσκ ανέφεραν μέσω των καναλιών τους στην Telegram ότι δεν υπάρχουν τραυματίες ούτε σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές από τις επιθέσεις.

Το Ρόιτερς επισημαίνει πως οι Ρώσοι αξιωματούχοι συχνά δεν αποκαλύπτουν την πλήρη έκταση των ζημιών που προκαλούν οι ουκρανικές επιθέσεις. Προσθέτει πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες, ενώ δεν υπάρχει μέχρι στιγμής σχόλιο από την Ουκρανία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις