Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι κατέρριψε βαλλιστικό πύραυλο της Ουκρανίας

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι κατέρριψε βαλλιστικό πύραυλο της Ουκρανίας

Ουκρανικό τακτικό βαλλιστικό πύραυλο τύπου Tochka-U στον εναέριο χώρο της περιφέρειας Μπέλγκοροντ κατέστρεψαν τα συστήματα της αντιαεροπορικής άμυνας της Ρωσίας

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας διευκρίνισε μέσω Telegram ότι η κατάρριψη του βαλλιστικού πυραύλου έγινε στις πέντε τα  ξημερώματα της Τρίτης (04:00 ώρα Ελλάδας). Δεν έκανε λόγο για θύματα, ούτε ζημιές.

Ο Τότσκα (κωδικός NATO: SS-21 Scarab) είναι σοβιετικού σχεδιασμού τακτικός βαλλιστικός πύραυλος μικρού βεληνεκούς.

Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας κατέστρεψαν εννέα από δεκαπέντε τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα-καμικάζι που έστειλαν οι ρωσικές δυνάμεις να πλήξουν στόχους στην επικράτεια της χώρας και δυο πυραύλους κρουζ, ανακοίνωσε η ουκρανική πολεμική αεροπορία μέσω Telegram.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, τα drones, που κατ’ αυτή ήταν «ιρανικής κατασκευής Shahed», καταστράφηκαν σε διάφορους τομείς της χώρας, ενώ οι δυο πύραυλοι κρουζ καταρρίφθηκαν στον εναέριο χώρο των περιφερειών Ζαπορίζια και Ντνιπροπετρόφσκ.

Δεν ξεκαθάρισε αν τα έξι UAVs που δεν καταρρίφθηκαν έπληξαν τους στόχους τους και ποιοι ήταν αυτοί, ούτε έκανε λόγο για θύματα ή ζημιές στη ρωσική αεροπορική επιδρομή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις