Κόσμος

Η Ρουμανία θα διανείμει δωρεάν χάπια ιωδίου στους πολίτες – Γιατί προχωρά σε αυτή την κίνηση

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ρουμανία, που συνορεύει με την Ουκρανία, θα διανείμει δωρεάν την επόμενη εβδομάδα χάπια ιωδίου στους κατοίκους της χώρας.

Στόχος αυτής της κίνησης είναι να τους «προετοιμάσει» για ένα ενδεχόμενο πυρηνικό συμβάν που θα συνδέεται με τη ρωσική εισβολή, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση στη Ρουμανία.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε εντελώς» αυτόν τον κίνδυνο και «γνωρίζουμε πως σε περίπτωση ενός ατυχήματος, δεν θα έχουμε τον χρόνο να διανείμουμε χάπια», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Αλεξάντρου Ραφίλα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

«Δεν πρέπει να τα πάρει κανείς για προληπτικό λόγο», υπογράμμισε, ανακοινώνοντας την επικείμενη έναρξη μιας ενημερωτικής εκστρατείας.

Οι γιατροί παθολόγοι θα επιφορτιστούν να κατανείμουν τις δόσεις στη Ρουμανία με τις μνήμες από την καταστροφή στο Τσέρνομπιλ να παραμένουν στη μνήμη του πληθυσμού.

Από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στις 24 Φεβρουαρίου, η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας προειδοποιεί έναντι των κινδύνων αυτού του πολέμου, του πρώτου που εκτυλίσσεται σε μια χώρα, η οποία διαθέτει ένα τεράστιο συγκρότημα πυρηνικών εγκαταστάσεων, το οποίο περιλαμβάνει 15 αντιδραστήρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία υπέγραψαν τη «Συμφωνία 123» για την πυρηνική ενέργεια: Πολυετές deal δισεκατομμυρίων, υπό αυστηρές δικλίδες ασφαλείας
Το Ισραήλ, ο στενότερος σύμμαχος της Ουάσινγκτον στη Μέση Ανατολή, εκφράζει ανησυχίες ότι η συμφωνία μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την απόκτηση πυρηνικών όπλων από το Ριάντ
Ο Ντόναλντ Τραμπ συναντάται με τον Πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου στην Ουάσινγκτον
Η Τουρκία δεν πληροί ακόμη τις προϋποθέσεις του νόμου για ενδεχόμενη παραλαβή των F-35, λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Σύμφωνα με την επιστολή, πριν μπορέσει να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε μεταφορά F-35 στην Τουρκία, η Άγκυρα θα πρέπει να συμμορφωθεί πλήρως με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας
F-35 62