Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Η στιγμή της επίθεσης με σφυρί στον σύζυγο της Νάνσι Πελόζι – Η ομηρία που έληξε με επέμβαση της αστυνομίας

Η στιγμή της επίθεσης με σφυρί στον σύζυγο της Νάνσι Πελόζι – Η ομηρία  που έληξε με επέμβαση της αστυνομίας
Twitter

Οι δικαστικές αρχές του Σαν Φρανσίσκο έδωσαν στη δημοσιότητα το βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης στον σύζυγο της Νάνσι Πελόζι τον Οκτώβριο του 2022. Ο δράστης έψαχνε την Αμερικανίδα πολιτικό.

Ο δράστης εισέβαλε με σφυρί στο σπίτι της Νάνσι Πελόζι στο Σαν Φρανσίσκο τον περασμένο Οκτώβριο, αναζητώντας το κορυφαίο στέλεχος των Δημοκρατικών. Ωστόσο, βρήκε μόνο τον σύζυγό της τον Πολ και τον κράτησε όμηρο.

Η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο ειδοποιήθηκε και έσπευσε στο σπίτι της Νάνσι Πελόζι, με έναν αστυνομικό να καταγράφει τα πάντα με κάμερα. Οι αστυνομικοί κάλεσαν τον δράστη να αφήσει το σφυρί, αλλά μάταια.

Όμως, σχεδόν την ίδια στιγμή αντέδραε ο Πολ Πελόζι, που προσπάθησε να αρπάξει το σφυρί του εισβολέα. Εκείνος αντέδρασε και τον χτύπησε με μανία, προτού τον συλλάβουν, όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσιοποίησε 3 μήνες μετά, το ανώτατο δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο.

Το σοκαριστικό βίντεο με τη στιγμή της επίθεσης:

https://twitter.com/greg_price11/status/1619020098894979072?t=2bMpPYGaCD6smxNSQ6QyWw&s=19

Τον περασμένο Νοέμβριο η Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε ότι δεν θα διεκδικήσει ξανά υψηλό αξίωμα, καθώς επί 20 χρόνια έχει ηγηθεί των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Όσο για το σήμερα, η 82χρονη Πελόζι συνεχίζει να εκπροσωπεί τους πολίτες του Σαν Φρανσίσκο, αυτή τη φορά ως μία απλή βουλευτής.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις